Ayvalık

Ayvalık Tekne Turu

Balıkesir’in en güzel tatil bölgelerinden bir tanesi olan Ayvalık’a gelip de Ayvalık tekne turuna katılmadan dönmemelisiniz. Ayvalık tekne turlarına katılarak Kaz Dağları’nda gelen temiz havanın eşliğinde masmavi denizin tadını çıkartabilirsiniz.

Ayvalık bölgesinde yaklaşık 22 adet büyüklü küçüklü ada ve bu adaların koyları bulunmaktadır. Coğrafi şartları nedeniyle bolca koy ve kara ulaşımı olmayan yer bulunduğu için Ayvalık’taki tekne turları oldukça güzeldir. Yerleşimin olmadığı bu koylarda, oldukça temiz bir deniz suyu sizleri beklemektedir.

Ayvalık tekne turu nereleri geziyor ? Ve Ayvalık tekne turları ne kadar sürüyor? Diyecek olursanız, tur tekneleri saat 11:00 – 11:30 civarında Ayvalık’tan hareket etmektedir. Ayvalık’tan hareket eden tekneler, farklı koy ve adaları gezebilmektedir. Ayvalık tekne turu ortalama 19:00 civarında sona ermektedir.

Ayvalık tekne turu rotası genellikle şu şekildedir:

Martı Koyu, İncirli Adası

Tekne turlarının genellikle ilk sıralarda uğradıkları yerlerden bir tanesi Martı Koyu’dur. İncirli Adası’nda bulunan bu güzel koyda genellikle yemek molası verilmektedir. Bölgeye Martı Koyu denilmesinin sebebini, yemek sırasında anlayacaksınız. Teknenin çevresine doluşan martılar, tura katılanların verdikleri ekmek ve balıklarla karınlarını doyurmaktadır.

Ayvalık Martı Koyu
Ayvalık Martı Koyu

Akvaryum Koyu, Kara Ada

Ayvalık tekne turlarının en uğrak yeri, Akvaryum Koyu’dur. Kara Ada’da yer alan Akvaryum Koyu’nun adı, suyun 10-15 metre altının rahatlıkla görülebilmesinden gelmektedir. Denizin derinliklerindeki balıkları izlerken, kendinizi akvaryumda gibi hissedeceksiniz. Ayvalık’ın en temiz koylarından biri olan Akvaryum Koyu’nda yüzmenin eşsiz keyfini mutlaka denemelisiniz.

Ayvalık Akvaryum Koyu
Ayvalık Akvaryum Koyu

Pınar Adası

Pınar Adası ve Alibey (Cunda) Adası’nın keşişim noktasında bulunan bu bölge, tur teknelerinin zaman zaman uğradığı yerlerden bir tanesidir. Pınar Adası’nın adı, adada bulunan tatlı su kaynaklarından gelmektedir. Bu koy da bir hayli temizdir ve yüzmesi oldukça eğlencelidir.

Ayvalık Pınar Adası
Ayvalık Pınar Adası

Alibey (Cunda) Adası

Daha önce sitemizde bahsettiğimiz Alibey Adası veya Yunanlıların kullandıkları isimle Cunda Adası, tur teknelerinin tur bitiminden önce uğradığı son noktadır. Ortalama 17:30 gibi Cunda’ya ulaşan tur teknesi, 18:30’a kadar burada demirlemektedir. Cunda Adası’nda verilen 1 saatlik molada, ziyaretçiler adada gezmekte ve isterlerse tarihi çarşıdan hediye almaktadır.

Cunda Adası
Cunda Adası

Ayvalık Tekne Turu Ücretleri Ne Kadar ?

Ayvalık tekne turları fiyatları yemekli ve yemeksiz olarak ayrılmaktadır. Ayvalık tekne turları ortalama 6-7 saat sürdüğü için yemeksiz turları hiç tercih edilmemektedir. Ayvalık’tan çıkacağınız tekne turlarının yemekli olarak fiyatı 200 TL (2022) civarındadır. Bu fiyata sınırsız balık ve salata yemeğinden faydalanabilirsiniz. Fiyat dahilinde rehberlik hizmeti ve karpuz servisi de verilmektedir.

İlçedeki bütün turistik bölgeleri öğrenmek için Ayvalık Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum