Çeşme Alaçatı Gezilecek Yerler

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir belde, Alaçatı gezilecek yerler listesiyle öne çıkan bir tatil bölgesidir. Ege Denizi’nin kıyısında yer alan Alaçatı, son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmeye başlamıştır.

1800’lü yılların başlarında bir bataklık olan Alaçatı bölgesi, dönemin sadrazamının emriyle kurutulmuştur. Bataklığı kurutmak için bölgeye gönderilen Rumlar, Alaçatı’da yerleşimi başlatmışlardır. Tarihin izlerini ve Rum mimarisini Alaçatı’da yaşayabilirsiniz. Çeşme’nin Alaçatı bölgesi Türkiye’de sörf sporu yapanların ilk tercih ettiği yerler arasında gelmektedir. Bunun nedeni, bölgenin rüzgar almasıdır. Bu rüzgarlar, sıcaklığı da dengeleyerek Alaçatı’yı daha cazip bir turizm merkezi haline getirmiştir.

Alaçatı’da Ne Yenir ? Alaçatı Yemekleri

Alaçatı’ya yerleşen Rumların etkisi, mimari dışında yemeklerde de görülmektedir. Bölgede Rum ve Girit mutfağı ön plana çıkmaktadır. Alaçatı Restoranları, oldukça şık bir şekilde restore edilmektedir. Mavi ve beyaz renklerin ağırlıkta olduğu dekorasyonlar, kartpostal tadında görüntüler sunmaktadır.

Alaçatı’da kahvaltı yapmanın tadı bir başkadır. Bölgede bulunan bahçelerde yetiştirilen organik ürünlerin tadı oldukça lezzetlidir. Bal, domates, biber ve köy yumurtaları kahvaltı tabaklarını süslemektedir. Alaçatı’ya özgü yöresel lezzetlerin başında kabak çiçeği dolması gelmektedir. Ayrıca kömür ateşinde balık, sakız reçeli ve Alaçatı kavunu da tadılması gereken lezzetler arasındadır.

İzmir Alaçatı Gezilecek Yerler
İzmir Alaçatı Gezilecek Yerler

Alaçatı’da Ne Yapılır ? Çeşme Alaçatı Gezilecek Yerler

Çeşme’nin Alaçatı beldesine gelmişken Yunanistan’ın ünlü Sakız Adası’nı ziyaret edebilirsiniz. Alaçatı tatilinizden önce pasaportunuzu yanınızda getirmenizi öneririz. Yaklaşık 45 dakika kadar süren bir yolculuk ile Sakız Adası’na seyahat edebilirsiniz.

Alaçatı bölgesinin en meşhur şeyi ünlü Alaçatı evleridir. Alaçatı’nın arnavut kaldırımlı dar sokaklarında Alaçatı evlerini gezebilirsiniz. Meşhur Antika Pazarı’ndan alışveriş yapabilir ve Alaçatı pazarından hediyeler alabilirsiniz.

Alaçatı’da Nerede Kalınır ? Alaçatı Konaklama

Bölgede turizmin popülerliğini arttırmasıyla beraber, Alaçatı’nın hemen hemen her yerinde otel ve pansiyon bulunabilmektedir. Alaçatı’da otelde veya pansiyonda konaklama seçeneklerinin yanı sıra günlük ev kiralama seçeneği de bulunmaktadır. Alaçatı’da denize yakın ve uzak konumlarda pansiyonlar, oteller bulunmaktadır. Alaçatı Plajı’na yaklaştıkça konaklama ücretleri artmaktadır. Alaçatı’da gecelik konaklama ücretleri ortalama 300 TL ile 2000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Trivago sitesi üzerinden Alaçatı otelleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çeşme Alaçatı Gezilecek Yerler
Çeşme Alaçatı Gezilecek Yerler

Alaçatı’ya Nasıl Gidilir ? Alaçatı Ulaşım

İstanbul Alaçatı Arası Kaç Kilometredir: 640 kilometre ve araçla ortalama 9 saat,
Bursa Alaçatı Arası Kaç Kilometredir: 410 kilometreve araçla ortalama 5 saat 30 dakika,
Ankara Alaçatı Arası Kaç Kilometredir: 660 kilometreve araçla ortalama 9 saat,
Antalya Alaçatı Arası Kaç Kilometredir: 535 kilometre ve araçla ortalama 8 saat sürmektedir.

Alaçatı’ya havayolu ile gelecekseniz, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nı kullanmanız gerekmektedir. Adnan Menderes Havaalanı – Alaçatı arasında 90 kilometredir.

Özellikle yaz sezonunda Alaçatı’ya bir çok ilden direkt otobüs seferleri bulunmaktadır. İzmir’den Alaçatı’ya gitmek için ise İzmir Otogarı’ndan veya Üçkuyular Garajı’ndan Alaçatı otobüslerine binmeniz gerekmektedir. Bu yolculuk ortalama 1 saat sürmektedir ve bir çok otobüs firması yaz döneminde Alaçatı’ya olan seferlerini sıklaştırmaktadır.

Alaçatı gezilecek yerler dışında ilçeyle ilgili daha fazla turistik nokta öğrenmek için İzmir Çeşme Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum