Ordu Boztepe

Karadeniz sahil şeridinde yer alan şehirlerden biri olan Ordu’nun şehir merkezinde gezilecek yerler listesine ilk eklenecek yer, Ordu Boztepe’dir.

Ordu şehir merkezini ve sahil şeridini ayaklarınız altına alarak seyredebileceğiniz Boztepe, Ordu şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Asfalt bir yol ile tepeye çıkmak mümkündür.

Ordu Boztepe’de Neler Yapılır ? Aktiviteler

Ordu Boztepe’de yeme-içme ve dinlenme tesisleri bulunmaktadır. Bu tepede bulunan işletmelerde yemeğinizi yiyip, içeceğinizi içerken bir yandan da Ordu manzarasını seyretmeniz mümkündür.

Ordulular genellikle hafta sonunda piknik yapmak için de Boztepe’yi tercih etmektedir. Yüksekliği 500 metre olan Boztepe’de piknik alaları da bulunmaktadır. Yiyeceğinizi ve içeceğinizi götürerek burada piknik yapabilirsiniz.

Boztepe’de yapacağınız ekstrem spor ise tandem yamaç paraşütüdür. Fiyatları yaklaşık 100 TL ile 150 TL arasında bulunan yamaç paraşütü keyfini yaparak Ordu’ya tepeden bakabilirsiniz.

Ordu Boztepe
Ordu Boztepe

Ordu Boztepe’ye Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Ordu’daki Boztepe’ye özel aracınız ile ulaşmak için şehir merkezinden Boztepe tabelasını takip ederek 6 kilometrelik asfalt yol ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca çevre yolu üzerinden bağlantısı yeni tamamlanan Oğmaca – Yaraşlı yolu ile de Boztepe’ye arabanız ile ulaşabilirsiniz.

Ordu şehir merkezinden hareket eden minibüslerle de Ordu-Boztepe arasında ulaşım sağlanabilmektedir.

Boztepe çıkmak için en çok tercih edilen seçenek ise teleferiktir. 2012 yılında işlemeye başlayan teleferik ile Ordu şehir merkezinden kolayca Boztepe’ye çıkabilirsiniz. Yaklaşık 8 dakika süren bu yolculukta Ordu ve Karadeniz Denizi’nin manzarası eşliğinde keyifli bir yolculuk sizleri bekliyor. Boztepe’nin tam konumuna Google Maps üzerinden erişebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum