Huasan Dağı Yürüyüşü Çin

En Tehlikeli Yürüyüş Yolları

Dünya üzerinde en tehlikeli 10 yürüyüş yolu, Tehlikeli Yürüyüş Yolları fotoğraflarla bile korkutucu etkisini göstermeye yetiyor.

Bir çok kişinin çeşitli ekipmanlarla yaptığı dağcılık ve tırmanma sporları, her geçen gün popülaritesini arttırıyor. Adrenalin dolu bu sporda pek çok gözde tırmanma yeri ve yürüyüş yolu bulunuyor. Türkiye’de de yürüyüş yolları, yerli turistler tarafından da ilgi görüyor. Peki Dünya’nın en iyi yürüyüş yolları hangileri ? İşte 10 madde halinde, Dünya üzerindeki en korkutucu yürüyüş yolları:

Tehlikeli Yürüyüş Yolları

1. Half Dome, Yosemite Ulusal Parkı, Kaliforniya

13 kilometre uzunluğunda olan Half Dome yürüyüş yolunda son 300 metrede dik bir granit kayaya tırmanmak gerekiyor. Yürüyüş yolunun en tehlike noktasının da burası olduğu söyleniyor. Kaliforniya’nın Yosemite Ulusal Parkı’nda bulunan bu yürüyüş yolunda 5 kişinin hayatını kaybettiği kayıtlara geçmiş.

Tehlikeli Yürüyüş Yolları
Tehlikeli Yürüyüş Yolları

2. Batı Sahili Rotası ,Vancouver, Kanada

Kanada’nın Batı Sahili Rotası olarak bilinen bölgede yapılan yürüyüşlere ayı ve kurt gibi vahşi hayvanlar da eşlik ediyor. 78 kilometre uzunluğunda olan bu yürüyüş yolunda dik yamaçlar ve eski ahşap köprüler bulunuyor. Vancouver, Kanada’da bulunan en tehlikeli yürüyüş yoludur.

Batı Sahili Rotası ,Vancouver, Kanada

3. Huasan Dağı Yürüyüşü, Çin

Dünya’nın en tehlike yürüyüş yollarından bir tanesi de Çin’in Shaanxi Eyaleti’nde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 2133 metre yükseklikte bulunan Qinling dağlarındaki bu yürüyüş yolu, Tao manastırları ve diğer Tao sembolleri ile doludur. Bu dağ, Taoizmin kutsal dağları arasında yer almaktadır.

Huasan Dağı Yürüyüşü Çin

4. Macera Yürüyüşü, Anchorage, Alaska

Anchorage, Alaska’da yer alan bir macera yürüş yoludur. Burada insanlar genellikle bisiklet kullanmayı tercih etmektedir. Kurtlarla ve ayılarla dolu olan Anchorage, geçen yıl yaşanan bazı vahşi hayvan saldırılarından dolayı birkaç kez kapatıldı.

Macera Yürüyüşü, Anchorage, Alaska

5. Şeytan Patikası, Catskill, New York

Dünya üzerinde yer alan en tehlikeli yürüyüş yollarından bir tanesi de Amerika’nın New York şehrinde bulunan Şeytan Patikası’dır. Catskill Dağları’na doğru uzanan 40 kilometre uzunluğundaki Şeytan Patikası’nda vahşi hayvanlar ve engebeli yollar sizleri bekliyor.

Şeytan Patikası, Catskill, New York

6. Peek-a-boo Çukuru, Utah

Utah’ta yer alan Peek a boo Çukuru, kapalı ve dar alanlardan oluşan bir kaya oluşumudur. Bu bölgede yürüyüş yapacaksanız, kapalı ve dar alanlara girebilmeyi göze almanız gerekmektedir.

Peek-a-boo Çukuru, Utah

7. Kalalau Parkuru, Kauai, Hawaii

Muhteşem bir doğa ve eşsiz bir okyanus manzara ile Hawaii’de yer alan Kalalau Parkuru, doğa yürüyüşü sevenler için ilgi çekici bir yer. Kauai’de okyanustan 1.200 metre yükseklikte yapılan bu yürüyüşte, gevşek kayalar ve uçurumlar ziyaretçilere büyük tehlike oluşturuyor.

Kalalau Parkuru, Kauai, Hawaii

8. Pacaya Volkanı Tırmanışı, Guatemala

Guatemala’da yer alan Pacaya Volkanı, bölgede oldukça rağbet gören bir yerdir. Volkanik patlamaların yaşandığı bu noktada lav izleri ve lav külleri görmek mümkündür. Halen aktif olan bu bölgede bir muhabir yaşamını yitirmiştir. Bölge hem cazip hem de patlamaya hazır bir saatli bomba gibidir.

Pacaya Volkanı Tırmanışı, Guatemala

9. Kokoda Patikası, Papua Yeni Gine

Papua Yeni Gine’de bulunan Kokoda Patikası, tam olarak 96 kilometre uzunluğuna sahiptir. Sıtma ve diğer bulaşıcı hastalıklar, bu yürüyüş yolundaki en büyük tehdittir. 2009 yılında 4 maceracı bu bölgede hayatını kaybetmiştir. Kokoda Patikası’nın tamamlanması, turunuzun içeriğine bağlı olarak 4-10 gün arasında değişmektedir.

Kokoda Patikası, Papua Yeni Gine

10. El Caminito Del Rey, İspanya

İspanya’da bulunan El Caminito Del Rey, 1901 yılında hidroelektrik santralinde çalışan işçilerin inşaata ulaşabilmeleri amacıyla yapılmıştır. 4 yıl kullanılan El Caminito Del Rey, şimdilerde bölgeye gelen maceracı ziyaretçiler tarafından kullanılmaktadır.

El Caminito Del Rey, İspanya

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum