Rize Çat Vadisi

Rize’de gezilecek yerlerden bir tanesi de Fırtına Deresi üzerinde bulunan Çat Vadisi’dir. Elevit Deresi ve Fırtına Deresi’nin birleşim noktasında vadi, yaylalara ulaşım da kavşak görevi görmektedir.

Vadide geleneksel yöntemlerle arıcılık yapılmaya devam edilmektedir. Bu nedenle arı hassasiyeti olanların bölgeye gelirken önlem almalarında fayda vardır.

Bölgede Ağustos aynı içerisinde ahududu ve böğürtlenler yetişmektedir. Ağustos ayında vadiye gidecek olanların, yayla yolu kenarlarında bulunan böğürtlen ve ahududulardan yemeleri mümkündür.

Vadinin çevresinde de gezilecek yerler bulunmaktadır. Çat ile Çamlıhemşin arasındaki yolda bulunan Zilkale bunlardan bir tanesidir. Yine vadide yer alan tarihi taş kemer köprüsü, Şimşir Ormanı, civar yaylalar, Lakubar Şelalesi ve Paslakum Şelalesi de gezilecek yerlerdendir.

Rize Çat Vadisi
Rize Çat Vadisi

Çat Vadisi Kamp Alanı

Rize’nin Çat Vadisi’nde çeşitli konaklama seçenekleri mevcuttur. Çadırlarda, bungalovlarda ve karavanlarda konaklamak için vadiyi tercih edebilirsiniz. Çat’ta yer alan tesis, restoran ve market olarak hizmet sunmaktadır. Çadır kampı sırasındaki ihtiyaçlarını buradan karşılayabilirsiniz.

Çat Vadisi’ne Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesiyle vadi arasında 28 kilometre bulunmaktadır. Vadi ve Çamlıhemşin arasında birkaç konaklama tesisi ve doğal kamp alanları yer almaktadır.

Vadiye gitmek için Rize Çamlıhemşin’de bulunan pazar yerinden hareket eden dolmuşlar kullanılabilir. Her sabah 08:00’de hareket eden Çat minibüsleri, günde tek sefer yapmaktadır. Çamlıhemşin’den vadiye taksi ile gitmek isterseniz, ortalama 500 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Vadinin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki bütün turistik noktaları öğrenmek için Rize Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum