Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası

Eskişehir’de bulunan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’ndaki ETİ Sualtı Dünyası, ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

21 Ocak 2014 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ETİ firmasının ortak sonucu olarak açılan Sualtı Dünyası, dev akvaryumu ile sualtı meraklılarına güzel bir deneyim sunuyor. Yapımı yaklaşık olarak 2,5 sene süren Sualtı Dünyası, 3200 metrekarelik bir alana kurulmuştur ve 2350 metrekarelik dev bir akvaryumu bulunmaktadır.

Sualtı Dünyası içerisinde 84 farklı türden, 2150 tane balık yaşamaktadır. Bu balıklar, türlerine göre Tropikal akvaryum, Teraryum, Dokunma akvaryumu, Mersin akvaryumu, Amazon nehri gibi farklı bölümlerde sergilenmektedir. Akvaryumların içerisinde Kuzey Ege, Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika ve Amazon Nehri gibi dünyanın dört bir yanından getirilen balıkları görmek mümkündür.

Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası
Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası

Eti Sualtı Dünyası’da Neler Yapılır ? Aktiviteler

Eskişehir Sualtı Dünyası’nda birbirinden güzel balıkları izleyebileceğiniz gibi yapabileceğiniz farklı aktiviteler de bulunuyor. Akvaryum gezilerinizi yaptıktan sonra yaklaşık 850 metrekarelik bir alan üzerine kurulan kafeterya ve hediyelik eşya bölümünü de ziyaret edebilirsiniz. Bu kafeteryalarda dinlenebilir, yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Hediyelik eşya bölümünden ise sualtı canlıları ile ilgili ürünler alabilirsiniz.

Eskişehir Sualtı Dünyası’nda öğrencilere yönelik etkinlikler de bulunmaktadır. Sualtı canlıların davranışlarını gözlemlemek amacıyla düzenlenen okul gezilerinde çocuklar, uyku tulumları ile burada konaklayabilmektedir. Eğitici seminerler düzenlenmekte ve okul gruplarına sualtı dünyasına ilişkin belgeseller izletilmektedir.

Eskişehir Eti Sualtı Dünyası Ne Zaman Açık ? Ziyaret Saatleri

Tek seferde ortalama 400 kişinin, günde ise ortalama 3.500 ziyaretçinin gezmesine olanak sağlayan Eskişehir Sualtı Dünyası,, Pazartesi günleri haricinde haftanın 6 günü ziyaret edilebilmektedir.

Pazartesi günleri kapalı olan sualtı dünyasının ziyaret saatleri ise 10:00 ve 19:00 saatleri arasıdır.

Eskişehir Eti Sualtı Dünyası Fiyatları Ne Kadar ? Giriş Ücretleri

Eskişehir’de bulunan Sualtı Dünyası’nın giriş ücretleri, yetişkinler için 15TL ve öğrenciler için 10 TL olarak belirlenmiştir.

Eti Sualtı Dünyası
Eti Sualtı Dünyası

Eskişehir Eti Sualtı Dünyası’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Eskişehir Eti Sualtı Dünyası, Sazova Parkı’nın içerisinde yer almaktadır. Bu parka ulaşmak için 11 numaralı Karacaşehir Köyü-Odunpazarı, 17 numaralı Sazova Mahallesi-Odunpazarı ve 31 numaralı Karabayır-Odunpazarı belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.

Özel araç ile Sazova Parkı‘na ulaşacak olanlar ise, Kütahya Yolu üzerinde yer alan bu parka ulaşabilirler. Sualtı Dünyası’nın tam konumu için Google Maps linkine göz atabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktaları öğrenmek için Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum