İstanbul Galata Kulesi

İstanbul’un Galata semtinde bulunan Galata Kulesi, İstanbul’un gezilecek yerlerinde birisi ve şehrin simgelerindendir. 528 senesinde inşa edilen kuleden İstanbul Boğazı, Haliç ve İstanbul panoramik olarak seyredilebilmektedir.

Galata Kulesi Tarihi

Dünyanın en eski kulelerinden olan kule, 528 senesinde Bizans İmparatoru Anastasius tarafından Fener Kulesi olarak inşa edilmiştir.

1204 yılında düzenlenen IV.Haçlı Seferi sırasında, kule büyük çapta hasar görmüştür. Daha sonra Cenevizliler tarafında ”İsa Kulesi” olarak 1348 yılında yığma taşlarla tekrar inşa edilmiştir. Bu tarihte kule, İstanbul’un en büyük ünvanını almıştır.

Kule, 1445 ve 1446 yılları arasında yapılan çalışmalar sonucunda yükseltilmiştir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u almasından sonra, kule sürekli olarak yenilenmiş ve tamir edilmiştir. 16.yüzyılda Kasımpaşa tersanelerinde çalıştırılan Hristiyan savaşlar eserleri, Galata’yı barınak olarak kullanmıştır.

Kule, tarih boyunca bir çok önemli ana tanıklık etmiştir. Bunlardan bir tanesi de Hezarfen Ahmet Çelebi’nin 1638 yılında tahta kanatlar ile Galata’dan atlayarak boğazı geçmesidir. Hezarfen Ahmet Çelebi, kuleden atlayarak Üsküdar-Doğancılar’a kadar uçmuştur.

Kule, 1717 yılından itibaren yangın gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Yangın sırasında burada görevli olan kişiler, büyük bir davul çalarak ahaliyi uyarmaktaydı.

Galata, 1831 yılında çıkan bir yangında büyük hasar görmüştür. 1875 yılında ise bir fırtına sonucunda külahı devrilmiştir. 1965-1967 yılları arasında yapılan çalışmalar sonucunda ise kule bugünkü halini almıştır.

galata kulesi tarihi
Galata Kulesi

Galata Kulesi Restoran Fiyatları

Kulenin 9.katı gündüzleri kafeterya, akşamları ise restoran olarak hizmet vermektedir. Kulede bulunan restoranın çalışma saatleri akşam 20:00 ve 00.30 arasıdır.


İstanbul’u panoramik bir şekilde izleyebileceğiniz manzara eşliğinde, İstanbul’da şık bir akşam yemeği yemek için Galata Kulesi Restaurant’ını tercih edebilirsiniz. Başta yabancı turistler olmak üzere, Galata Restoran’ı büyük ilgi görmektedir. Restorana gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Kulede bulunan restorant içerisinde içki servisi de yapılmaktadır. Yemek sırasında başlayan Otantik Türk Show, Osmanlı döneminden izler taşımaktadır. Osmanlı konaklarında yer alan harem eğlenceleri, oryantal danslar ile gösteri yapan dansözler, Anadolu halk oyunları ve farklı dillerde şarkılar seslendiren sanatçılar vardır.

galata kulesi istanbul
Galata Kulesi

Galata Kulesi Giriş Saatleri – Ziyaret Saatleri


Kulenin ziyaret günleri ve ziyaret saatleri 2020 yılı itibariyle 09:00 ve 19:00 saatleri arasındadır. Kule, haftanın her günü ziyarete açıktır. Haftanın her günü kuleyi ziyaret edebilirsiniz.

Kuleyi saat 19:00 itibariyle ziyarete kapandıktan sonra kafe bölümü restoran olarak hizmet vermeye başlıyor. Saat 20:00 ve 00:30 arasında Galata Kulesi’nin restoran bölümünü kullanabilirsiniz.

istanbul galata kulesi
Galata Kulesi

Galata Kulesi’ne Giriş Fiyatı Ne Kadar ? Giriş Ücretleri

Kule ziyareti sırasında giriş ücreti ödemek gerekmektedir. Kuleye giriş için Türklerden ve yabancı turistlerden ayrı ücret alınıyor.

Kuleye giriş için yerli ziyaretçilerin 100 TL ödemesi gerekmektedir. Ziyaret saatleri ve giriş ücretleriyle ilgili güncel bilgilere muze.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Galata’nın tepesine çıkmak için uzun kuyruklarda beklemek istemiyorsanız, yapıyı hafta içinde ziyaret etmenizi öneriyoruz. Yukarı çıkışlarda asansör kuyruğu, hafta sonları oldukça fazla oluyor.

Galata Kulesi'nden Manzara
Galata Kulesi’nden Manzara

Galata Kulesi’ne Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Kule, Şişhane’nin alt tarafında, Karaköy’ün ise üst tarafında yer almaktadır. Kuleye gitmek için pek  yürüme, tramvay, metro ve otobüs gibi bir çok seçenek bulunmaktadır.

Eminönü, Vatan, Şirinevler güzergahında bulunan bir bölgede bulunuyorsunuz, Kabataş-Bağcılar tramvay hattını kullanabilirsiniz. Kabataş-Bağcılar tramvay hattında bulunan Karaköy durağında indiğiniz zaman, denize sırtınızı vererek yukarıya doğru gidebilir ve kuleye ulaşabilirsiniz.

Yenikapı-Hacıosman metrosunu kullandığınız zaman Şişhane durağında inebilirsiniz. Şişhane durağında indikten sonra yokuş aşağı kısa bir süre yürüyerek kuleye ulaşıyorsunuz.

İstanbul’da sefer yapan ve Karaköy’den geçen bütün otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. Otobüslerle Karaköy istasyonunda inerek kuleye ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum