Zonguldak Gökgöl Mağarası

Zonguldak şehrinin girişinde yer alan Gökgöl Mağarası, Zonguldak’ta gezilmesi gereken yerler arasında yer alan bir doğa harikasıdır.

Turizm için oldukça güzel bir şekilde hazırlanan Gökgöl, 2001-2002-2003 yıllarında 97.846 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Yaz aylarında doğal bir klima görevi gören mağaranın astım hastalarına iyi geldiği de düşünülmektedir.

İçerisi traverten, sarkıt, dikit ve damlataşlar ile süslü olan mağaranın ilk 875 metresi turizm amaçlı olarak kullanılmaktadır. Mağaranın içerisinde Çöküntü Salonu, Damlataşlar Galerisi, Muhteşem Salon, Büyük Çöküntü Salonu ve Harikalar Salonu olarak isimlendirilmiş olan bölümler bulunmaktadır.

Gökgöl’ün yönetimi il özel idaresine aittir. Zonguldak İl Özel İdaresi, Zonguldak turizmine önemli katkı sağlayan bu bölgeyi önemli ölçüde düzenlemiştir. Mağara içerisinde ışıklandırma, köprü, yürüyüş parkuru ve oturaklar bulunmaktadır.

Bahar aylarında bölgede yaşanan yağışlar, mağaranın ziyarete kapatılmasına neden olmaktadır. Geziye açık olan alanlarda yaşanan su birikintilerine karşı önlem olarak zaman zaman ziyaret yasaklanmaktadır. Bu nedenle eğer tercih şansınız var ise, Gökgöl’ü yaz mevsiminde ziyaret etmenizi öneririz. Üstelik yaz sıcağında bir klima etkisi gören mağaranın içerisi, oldukça soğuk olmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında mağarayı ziyaret ederken üzerinize mutlaka kalın giysiler almalısınız.

Mağaranın çıkışında ziyaretçilerin dinlenebilecekleri bir alan mevcuttur. Burada bulunan kafede bir şey içebilir ve hediyelik eşya reyonundan alışveriş yapabilirsiniz.

Zonguldak Gökgöl Mağarası
Zonguldak Gökgöl Mağarası

Gökgöl Mağarası Ziyaret Saatleri ve Günleri

Zonguldak Gökgöl, haftanın her günü ziyaret edilebilen bir yerdir. Gökgöl ziyaret saati, sabah 09:00’da başlamaktadır. 12:00 ve 13:00 saatleri arasında öğle tatili nedeniyle içeri giriş yapılamamaktadır. Gökgöl Mağarası’nın kapanış saati ise 18:00’dir.

Gökgöl Mağarası Giriş Ücreti Ne Kadar ?

Gökgöl’e giriş için öğrenci ve tam olarak iki ayrı fiyatlandırma mevcuttur. Buna göre öğrenci biletini 10 TL’ye, tam biletini ise 15 TL’ye satın alarak mağarayı ziyaret edebilirsiniz.

Gökgöl Mağarası’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Gökgöl, Zonguldak’ın Ankara tarafından girişinde yer almaktadır. Zonguldak-Çaycuma Karayolu olarak adlandırılan yolun Zonguldak girişinde hemen sağ tarafında kalan mağaraya ulaşım kolaydır. Mağaranın tam konumunu Google Maps bağlantısından görüntüleyebilirsiniz.

Zonguldak’ta gezilecek mağaralardan bir diğeri, Ereğli ilçesinde Cehennemağzı Mağaraları‘dır.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum