Osmaniye Kırmıtlı Kuş Cenneti

Kırmıtlı Kuş Cenneti, Osmaniye’de gezilecek yerler arasında yer alan ve doğal güzellikleri içerisinde barındıran bir bölgedir. Osmaniye’nin Kırmıtlı Beldesi’nde yer alan kuş cenneti, pek çok farklı kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Kastabala Vadisi olarak da bilinen bölgeye Kırmıtlı merkezinden yaklaşık 500-600 metrelik stabilize bir yolla ulaşılmaktadır.

Osmaniye ilinin merkezinde bulunan Amanos Dağları’nın yüksek noktaları, Türkiye’nin önemli kuş alanlarından bir tanesidir. Göçmen kuşların göç rotası üzerinde olan bölgede pek çok kuş türüne rastlamak mümkündür. Leylek, arı şahini, kara çaylak, şahin ve orman kartalı gibi kuş türleri, bölgenin başlıca ziyaretçileri arasındadır.

Yaklaşık 200 kuş trünün yaşam alanı olan Kırmıtlı veya Kastabala Vadisi, Ceyhan Nehri ve kıyısındaki göletlerden bir tanesidir. Bu bölgede yer alan ağaçlar, sazlıklar ve yarlar, kuşların barınma ihtiyaçlarını ve beslenme ihtiyaçlarını güzel bir şekilde karşılaşmaktadır. Bu nedenle buraya yuva yapan kuşlar, bölgeyi bir turizm güzelliği haline getirmiştir. Bölgedeki biyolojik çeşitlilik son derece önem arz etmektedir.

Yöre halkının alternatif geçim kaynağı olan Kırmıtlı Kuş Cenneti bölgesinde fiziksel alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Bölgeye kurulacak olan kuş gözlem alanları ile birlikte, buraya olan talep artacak ve bölgenin popülaritesi yükselecektir.

Osmaniye Kırmıtlı Kuş Cenneti
Osmaniye Kırmıtlı Kuş Cenneti


Kırmıtlı Kuş Cenneti’ne Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Kırmıtlı Kuş Cenneti, Osmaniye iline 15 kilometre uzaklıkta yer alan Kırmıtlı Beldesi’nde bulunmaktadır. Kırmıtlı Beldesi, Osmaniye-Kadirli karayolu üzerinde bulunmaktadır. Osmaniye ilinin merkezinden kalkan Kadirli otobüsleri ve minibüsleri ile yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuğun ardından Kırmıtlı Kuş Cenneti’ne ulaşabilirsiniz. Bölgenin tam konumunu Google Maps üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktaları öğrenmek için Osmaniye Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir