tatil rehberi galeri

En Çok Ziyaret Edilen 10 Ülke

En çok ziyaret edilen 10 Ülke hangisi diye merak edenler için, bir internet sitesinde yayınlanan verilerle sorunuza cevap bulabilirsiniz.

İşte 2014 Yılındaki verilere göre En Çok Turist Çeken 10 Ülke:

1-) Fransa

Fransa, yıllardır olduğu gibi 2014 yılında da en çok turist ağırlayan ülke oldu. Başkent Paris’in Fransa turizmine kattığı değerle birlikte, Fransa’ya 2014 yılında ortalama 90 milyon turist gitti.

Fransa
En Çok Ziyaret Edilen 10 Ülke

2-) ABD

Amerika Birleşik Devletleri, en çok ziyaret edilen ülkeler arasında ikinci sırada yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri, 2014 senesinde ortalama 70 milyon turist tarafından ziyaret edildi.

Amerika

3-) İspanya

Ekonomik krizlerle gündeme gelen İspanya, futbol da olduğu kadar turist çekme konusunda da oldukça başarılı. Hem tarihi özellikleriyle hem de yaz turizminin gözde yerlerinden biri olan İspanya, turistlerin en fazla ziyaret ettiği ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor. İspanya, yıllık ortalama 60 milyon kadar ziyaretçiyi konuk ediyor.

İspanya

4-) Çin

Ekonomisiyle ve nüfus yoğunluğu ile dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Çin, turizm konusunda da oldukça iddialı konumda. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden olan Çin Halk Cumhuriyeti’ni yılda ortalama 56 milyon turist ziyaret ediyor.

Çin

5-) İtalya

Turistlerin en çok tercih ettiği ülkeler listesinde İtalya, 5.sırada yer alıyor. Sadece Venedik, Roma, Floransa gibi şehirleriyle bile turizm konusunda bir çok ülkeyi geride bırakan İtalya, yılda ortalama 48-50 milyon kadar turist ağırlıyor.

İtalya

6-) Türkiye

Türkiye, en çok ziyaret edilen ülkeler arasında 6.sırada yer alıyor. Her yıl artan turizm potansiyeli ile yıllık ortalama 38-40 milyon turist çeken Türkiye, hem yaz turizmi hem de kış turizmi açısından oldukça iddialı bir konumda. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ülkemizde çok sayıda turistik bölge bulunuyor. Türkiye için hazırladığımız Tatil Haritası kısmından, ülkemizdeki gezilecek yerleri görebilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek bütün yerlere, Türkiye Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Türkiye
Türkiye Gezilecek Yerler

7-) Almanya

Almanya, en çok ziyaret edilen ülkeler listesinde, 7.sırada kendine yer buluyor. Avrupa’nın güçlü devletlerinden olan Almanya, yılda ortalama 33 milyon turist tarafından ziyaret ediliyor.

Almanya

😎 Büyük Britanya

İngiltere, Galler ve İskoçya’nın oluşturduğu Birleşik Krallık’a bağlı Büyük Britanya Adası, 2014 senesinde dünyada en çok ziyaret edilen 10 ülke arasında sekizinci bölge oldu. Her ne kadar İngiltere’nin sıkı vize şartları olsa da bölge, yılda ortalama 32 milyon turist ağırlıyor.

Büyük Britanya

9-) Rusya

Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük ülkesi olan Rusya, en çok ziyaret edilen listesinde dokuzuncu sırada yer alıyor. Yıllık ortalama 29-30 milyon turist tarafından ziyaret edilen Rusya’da turistler genellikle Moskova ve St.Petersburg şehirlerini görmeyi tercih ediyor.

Rusya

10-) Tayland

En çok ziyaret edilen 10 ülke sıralamasının son basamağında Tayland yer alıyor. Son dönemlerde turizm konusunda büyük bir atak yapan Tayland, yıllık ortalama 27 milyon turist tarafından ziyaret ediliyor. Bir çok doğal güzelliğe sahip olan Tayland, turizm konusundaki bu atılımı, büyük ölçüde Tayland gece hayatına borçlu.

Tayland

 

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir