Konya 80 Binde Devr-i Alem Parkı

Konya’da gezilecek yerler arasında yer alan 80 Binde Devr-i Alem Parkı, masal kahramanları, dinazorları ve minyatür eserleri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

80.000 metrekarelik bir alana inşa edilen park, 23 Nisan 2014 tarihinde tamamlanarak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Meram Belediyesi tarafından inşa edilen 80 Binde Devri Alem Parkı, henüz ilk 4 ayda 250 bin ziyaretçiye ulaştı.

Konya 80 Binde Devr-i Alem Parkı

80 Binde Devri Alem Parkı’nın içerisinde 3 ayrı kısım bulunuyor. Trex Parkı olarak adlandırılan bölümde tarih öncesinde yaşayan dev dinazorların hareketli maketli bulunuyor. Trex Parkı içerisinde 50 adet dinazor maketi yer alıyor. Parkın minyatür bölümü, Cihan-ı Türk Abideler Şehri olarak isimlendiriliyor ve içerisinde 120 adet minyatür eser bulunuyor. Çocukların en çok ilgi gösterdiği kısım ise Pamuk Şekeri Masal Dünyası Parkı. Şirinler, Hulk, Pembe Panter, Batman, Spiderman, Çakmaktaşlar ve Şirinler gibi masal kahramanlarının bulunduğu bu kısımda adeta hayal dünyasında yolculuğa çıkılıyor.

Konya 80 Binde Devr-i Alem Parkı
Konya 80 Binde Devr-i Alem Parkı

80 Binde Devri Alem Parkı’nın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ”İstanbul’da bulunan Miniatürk’te sadece minyatürler var.” Diyerek bu parkın 3 farklı konsept dahilinde hazırlandığından bahsetti.

80 Binde Devri Alem Parkı’nın içerisinde teknolojik imkanlar da kullanılmaktadır. Parkta bulunan minyatürler önüne yerleştirilen cihazlar sayesinde Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve Almanca olarak 5 farklı dilde sesli bilgilendirme yapılabiliyor. Ayrıca yine minyatürlerin önlerine yerleştirilen tabelalarda eser hakkında kısa bilgilendirmeler bulunuyor.

Park içerisinde ziyaretçilerin dinlenebilecekleri yeşil alanlar, kafeterya ve restoran da bulunuyor.

80 Binde Devr-i Alem Parkı Konya
80 Binde Devr-i Alem Parkı Konya

80 Binde Devr-i Alem Parkı Ziyaret Saatleri

Konya 80 Binde Devri Alem Parkı, sabah 09:00’da ziyarete açılmaktadır. Parkın kapanış saati ise 19:00 olarak belirlenmiştir.

80 Binde Devr-i Alem Parkı Giriş Ücreti ve Ulaşım

80 Binde Devr-i Alem Parkı’nın giriş ücreti ve ulaşımı gibi konularda bilgi almak için 0 332 327 00 61 numaralı telefondan parkı arayabilirsiniz. Şehirdeki bir başka turistik noktayla ilgili bilgi almak için Mevlana Türbesi ve Müzesi başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum