Ayvalık Gezilecek Yerler

Ayvalık gezilecek yerler listesi oldukça fazladır ve Ayvalık tatil rehberi ile bu yerleri keşfedebilirsiniz. Marmara Bölgesi’nin en ucunda yer alan Balıkesir ve Balıkesir’in İzmir ile komşusu olan Ayvalık, tatilciler için oldukça iyi bir seçenektir.

Ege Denizi’ne kıyısı bulunan Ayvalık, yaz tatili için gidilebilecek ideal yerlerden bir tanesidir. Kış mevsiminde bir kasaba nüfusuna sahip olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, yaz aylarında ise yoğun bir turizm potansiyeline sahiptir. Ayvalık, genellikle yerli turistler tarafından tercih edilen bir tatil beldesidir. Bölgeye gelen yabancı turistler ise genellikle Yunanistan’dan gelmektedir.

Ayvalık Gezilecek Yerler

Kaz Dağları yönünden gelen meltem esintisi, yazın bunaltıcı sıcağını kırmakta ve genellikle akşamları ferah bir hava sağlamaktadır. Ayvalık, yeşil ile mavinin buluştuğu bir yer olmakla beraber hem tarihi değerlere hem de doğal güzelliklere sahiptir. Ayvalık’a bağlı irili ufaklı 22 adet ada bulunmaktadır. Bu adalar, özellikle Ayvalık tekne turlarını keyifli hale getirmektedir.

Bir çok turizm yerine sahip olan Ayvalık’ın gezilecek yerleri arasında en önemli olanlar; Cunda Adası, Şeytan Sofrası ve Sarımsaklı Plajı’dır. Ayvalık gezilecek yerler ile ilgili bilgileri Tatil Ana sitesinde detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

Ayvalık Gezilecek Yerler
Ayvalık Gezilecek Yerler

Ayvalık Plajları

Sarımsaklı Plajı

Ayvalık’ın en ünlü ve en güzel plajı, Sarımsaklı’dır. Küçükköy belgesinde yer alan Sarımsaklı Plajı, Ayvalık gezilecek yerler listesinde denize girmek için ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Ünü Dünya çapına taşınmış olan Sarımsaklı Plajı, hem yerli hem de yabancı turistler ile dolmaktadır. İnci kumlu bir yapıya ve oldukça güzel bir denize sahip olan Sarımsaklı Plajı’nın arka kısmında oteller ve pansiyonlar bulunmaktadır. Sarımsaklı Plajı’nın suyu diğer plajlara göre oldukça soğuktur.

ayvalik sarimsakli plaji
Sarımsaklı Plajı


Duba Belediye Plajı

Duba Plajı yada Belediye plajı olarak adlandırılan plaj, Ayvalık ile Cunda Adası arasındaki yolda bulunmaktadır. Ayvalık Belediyesi’nin işletmeciliğini yaptığı Duba Belediye Plajı, küçük bir kumsala sahiptir. Plajda şezlong ve şemsiye hizmetleri sağlanmaktadır. Bu küçük plaj içerisinde bir de kafeterya hizmet vermektedir.

Duba Belediye Plajı Ayvalık
Duba Belediye Plajı

Çataltepe Plajı

Ayvalık Plajları arasında Cunda Adası’nda yer alan Çataltepe Plajı da bulunmaktadır. Cunda Adası’nın arka kısmında yer alan Çataltepe Plajı, Ayvalık’ın en güzel plajlarından bir tanesidir. Sakin ve dalgasız bir denizi bulunan Çataltepe Plajı, genellikle yerli halk tarafından kullanılmaktadır ve çok fazla kalabalık olmamaktadır. Plajın bulunduğu alanda yer alan işletmenin şezlong ve şemsiye hizmetleri vardır. Ayrıca bu işletmede yemek yemeniz, alkollü-alkolsüz içecek içmeniz mümkündür.

Cataltepe Plaji Ayvalik
Çataltepe Plajı

Patriça Koyu Plajı

Ayvalık’ta bulunan Canda Adası’nda yer alan plajlardan bir tanesi de Patriça Koyu veya Patriça Burnu olarak bilinen bölgede yer alan plajdır. Ayvalık Plajları içerisinde en az bilineni Patriça Plajı’dır. Cunda Adası’nın arka tarafında kalan adaya toplu taşıma araçları gitmemektedir. Bu nedenle yapılaşmanın olmadığı, doğal bir koy olarak Patriça, sessiz ve sakin bir yerdir.

Paterica Koyu Burnu Plajı Ayvalık
Pateriça Koyu Plajı

Ayvalık Turistik Yerler

Ayvalık Tekne Turu

Ayvalık’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi, etrafında küçük-büyük toplamda 22 adet adanın bulunmasıdır. Bir çoğu boş olan bu adalar, özellikle Ayvalık tekne turlarının cazibesini arttırmaktadır. Adalarla birlikte Ayvalık gezilecek yerler listesinde görülmeye değer pek çok koy bulunmaktadır. Hem adaları hem koyları hem de Ayvalık’ın güzel denizini görmek için Ayvalık tekne turlarına katılabilirsiniz. Ayvalık’ta bir yaz tatili geçireceksiniz, yapmadan dönmemeniz gereken şeylerin başında Ayvalık tekne turu yer alıyor.

AyvalıkPınarAdası
Ayvalık Tekne Turu

Şeytan Sofrası

Ayvalık gezilecek yerleri arasında en meşhur olan yerlerden birisi de Şeytan Sofrası’dır. Şeytan Tepesi olarak bilinen tepenin üzerinden Ayvalık manzarasını doyasıya seyredebilirsiniz. Ayvalık merkeze 8 kilometre mesafede yer alan Küçükköy beldesindeki Şeytan Sofrası, özellikle günbatımında muhteşem bir görüntü sunmaktadır. Bölgeye gelen turistler, genellikle günbatımını izlemek için buraya gitmektedir. Ayrıca tepede yer alan kafeteryada bir şeyler yemeniz ve içmeniz mümkündür. Bölgenin tam konumunu Google Maps üzerinden görebilirsiniz.

Seytan Sofrasi Gunbatimi Ayvalik
Şeytan Sofrası

Cunda Adası

Cunda Adası veya diğer adıyla Alibey Adası, Ayvalık gezilecek yerler listesinin arasındadır. Ayvalık’ın en önemli tatil noktası olan Cunda Adası, Ayvalık dediğimizde ilk akla gelen yerlerdendir. Lale Adası’yla beraber Ayvalık’ta yerleşime açık olan ikinci ada burasıdır. Cunda Adası’nın sahilinde balıkçılar, kahveciler ve dondurmacılar bulunmaktadır. Ayrıca Cunda Adası’nda da gezilecek yerler bulunmaktadır.

cunda adasi
Cunda Adası

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir