İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir’de gezilecek yerler arasında yer alan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parklarından bir tanesidir. 30 Kasım 2008 tarihinde ziyarete açılan Doğal Yaşam Parkı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur.

425.000 metrekarelik bir alana kurulan Doğal Yaşam Parkı, hayvanların doğal yaşamına uygun olacak şekilde düzenlenmiştir. Yurt dışından ve İzmir Hayvanat Bahçesi’nden getirilen hayvanları, burada kafes veya tel olmadan habitatlarına uygun bir biçimde geniş alanlarda yaşamaktadır.

Türkiye’de doğan ilk fil olan ”İzmir” bebeğin adı internet anketi ile belirlenmiştir. Doğal Yaşam Parkı içerisinde 120 farklı türden 1.500 hayvan yaşamaktadır. Ayrıca bölgede 3.000 ağaç ve 250 farklı bitki türü bulunmaktadır.

İzmir Doğal Yaşam Parkı
İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı Giriş Ücretleri

Doğal Yaşam Parkı’nın giriş ücretleri, cüzzi bir miktar olarak belirlenmiştir. Giriş için öğrencilerden 6 TL alınırken, tam bilet fiyatı ise 11 TL’dir. Ayrıca Çarşamba ve Cuma günleri düzenlenen okul gezilerinde öğrenci ve öğretmenlerden ücret talep edilmemektedir.

Doğal Yaşam Parkı’na girişler 0-6 yaş grubundan, ilgili kartlarını gösteren; engelliler ve refakatçilerinden, gazi ve şehit yakınlarından, sarı basın kartına sahip olan basın mensuplarından ücret alınmamaktadır. Güncel ziyaret saatleri ve giriş ücretleri için izmirdogalyasamparki.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Ziyaret Günleri ve Ziyaret Saatleri

İzmir Doğal Yaşam Parkı haftanın yedi günü, yılın 365 günü ziyaret açıktır. Yaz mevsiminde parkın açılış 09:00 ve kapanış saati hafta içi 18:30 hafta sonları ise 19:30 olarak belirlenmiştir. Kış mevsiminde ise park 09:00’da açılmakta ve 16:30’da ziyarete kapatılmaktadır.

İzmir Doğal Yaşam Parkı
İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

İzmir Doğal Yaşam Parkı, Çiğli tarafındaki Sasalı mevkiinde, Ahmet Piriştina Caddesi üzerinde yer almaktadır.

Özel araç kullanarak Çevre Otoyolu’ndan Doğal Yaşam Parkı’na gitmek için Atatürk Organize Saniye Bölgesi tarafında doğru (Sanayi içerisine girmeden) hiçbir yöne sapmadan gidildiği taktirde Sasalı ve Doğal Yaşam Parkı tabelasıyla karşılaşacaksınız.

Çiğli ve Karşıyaka tarafından Doğal Yaşam Parkı’na gitmek için ise Atatürk Organize Sanayi Bölgesi istikametine dönmeleri gerekmektedir.

Otobüs ile Doğal Yaşam Parkı’na ulaşım için Karşıyaka Vapur İskelesi’nden kalkan 777 numaralı otobüsler ve Çiğli Aktarma Merkezi’nden kalkan 751 numaralı otobüsler kullanılabilir.

Doğal Yaşam Parkı Telefon Numarası: 0 232 327 39 00 – 0 232 327 30 16

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir