Elmadağ Kayak Merkezi, Ankara

Ankara’da kış turizmi için tercih edilebilecek en yakın Elmadağ kayak merkezi, 17 kilometre uzaklıkta yer alan Elmadağ ilçesinde bulunmaktadır. Elmadağ‘ın kuzey yamacında bulunan kayak merkezi, kış döneminde Ankara’ya yakın konumu sebebiyle popüler bir hale gelmektedir.

Elmadağ‘da kayak sezonu ne zaman başlar diye soracak olursanız, genellikle Ocak-Mart ayları arasındaki dönemde kayak yapılabilmektedir. Mevsim şartlarına göre kar durumu değişiklik gösterebileceği için, gitmeden önce Elmadağ’da kar durumunu öğrenmenizde fayda vardır. Denizden yaklaşık olarak 1500-1850 metre yükseklikte bulunan Elmadağ Kayak Merkezi’nin ortalama kar kalınlığı 30-60 santimetre arasında değişmektedir. Toplam pist uzunluğu 700 metre olan bölgedeki pistler, ağaçsızdır. Bahar ve yaz aylarında gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri nedeniyle bölgedeki tesisler yıl boyunca hizmet vermektedir.

Elmadağ Kayak Merkezi Tesisleri

Elmadağ Kayak Merkezi’nde farklı kurum ve kuruluşlara ait tesisler bulunmaktadır. Bölgede Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan kayak evi, sporculara açıktır. Bunun dışıda ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’ne ait olan üniversite tesisleri bulunmaktadır. Ankara Dağcılık Kayak ve Kış Sporları İhtisas Kulübü Derneği’ne ait kayak evi de hizmet vermektedir. Ayrıca dört yıldızlı bir otelin yanı sıra özel restoranlar, Hava Kuvvetleri’ne ait teleski tesisi, kar üstü aracı ve kafeterya vardır.

Elmadağ Kayak Merkezi’ne yakın zaman iki adet yapay kar makinesi yerleştirilmiştir. Bölgede bulunan 548 metre uzunluğundaki teleskinin saatte 720 kişilik taşıma kapasitesi bulunmaktadır.

Kayak sporuna yeni başlayanlar için için kolay düzeydeki pistlerin dışında orta ve zor düzeyde pistler de bulunmaktadır. Fakat bölgenin taşlı yapısı ve kar kalınlığının yeterli olmaması gibi sebeplerle snowboard için pek uygun bir alan yoktur.

Hacettepe Üniversitesi’nin Elmadağ’da bulunan kayak tesisine rezervasyon yaptırmak veya bilgi almak için hafta için 0312 305 24 96 / 0312 305 17 59 numaralı telefonları, hafta sonları ise 0312 453 23 86 / 0312 453 10 40 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Ankara’da gezilecek yerler ile ilgili bir önceki yazımızı Eymir Gölü başlıklı konudan okuyabilirsiniz.

Ankara Elmadağ Kayak Merkezi


Elmadağ Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Elmadağ Kayak Merkezi’ne direkt olarak giden otobüs veya minibüs bulunmamaktadır. Bunun yerine kayak merkezine yakın bir bölgeye gidebileceğiniz gibi özel aracınız ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Kayak bölgesinde park sorunu olduğu için erken gitmenizi tavsiye ederiz.

Özel araç ile Elmadağ Kayak Merkezi’ne gitmek için Natoyolu Caddesi’nin sonuna kadar gitmeniz gerekmektedir. Nata Vega, İkea’yı geçtikten sonra direkt olarak ilerliyorsunuz ve bir süre sonra Natayolu Caddesi’nin bitiminde dar bir yola giriyorsunuz. Bu yolu direkt olarak takip ettiğiniz zaman Elmadağ Kayak Tesisi’ne ulaşabilirsiniz.

Elmadağ Kayak Merkezi’ne gitmek için kayak tesisinin 3,5 kilometre kadar dışında bulunan Yakupabdal’a otobüs ve minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Gençlik Parkı ve 19 Mayıs Stadyumu’nun arasında bulunan caddeden (Cumhuriyet Caddesi) 336 numaralı Yakupabdal-Ulus otobüsüne binebilirsiniz. Ayrıca yine aynı caddeden Yakupabdal-Gençlik Parkı dolmuşlarına da binebilirsiniz.

Diğer bir alternatif ise Bentderesi’nde Abidinpaşa dolmuş duraklarının olduğu noktadan Yakupabdal-Ulus dolmuşlarına binebilirsiniz.

Yakupabdal’dan Elmadağ Kayak Merkezi’ne nasıl gidileceğine buradan bakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir