Kayseri Erciyes Kayak Merkezi

Kış turizminde Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri, Erciyes Kayak Merkezi’dir..

Kayseri şehir merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Erciyes Dağı’nın 1.800 ile 3.000 metreleri arasında bulunan 3 kayak pisti, kış mevsiminde oldukça ilgi görmektedir. Dünyada bazı kayak merkezlerinde görülen ”toz kar” Erciyes’te de bulunmaktadır ve bu durum kar kalitesini arttırmaktadır.

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kış Sporları Merkezi, 19 Nisan 1989 tarih ve 20144 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 23 Mart 1989 ve 89/13900 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ”Uluslararası Kayak Merkezi” olarak ilan edilmiştir.

Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonu ne zaman başlar sorusuna gelince, 1 Kasım – 1 Mayıs tarihleri arasında ortalama olarak 6 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Bu uzun kış dönemi, rüzgar şartlarına ve diğer etkenlere bağlı olarak değişse de Türkiye’nin en uzun kayak dönemlerinden biri burada yaşanmaktadır.

Kayak pistlerinin ortalama olarak %10-30 arasında eğime sahip olduğu Erciyes Kayak Merkezi’nde 3 adet mekanik tesis bulunmaktadır. Bu pistlerden ilki 1450 metre uzunluğunda ve 900 kişi kapasitesinde, ikincisi 1250 metre uzunluğunda ve 800 kişi kapasitesinde, 2 adet teleskiye sahiptir. Üçüncü mekansik tesiste ise telesiyejdir ve 2250 metre uzunluğu ile 370 kişi kapasitesi bulunmaktadır.

Erciyes Kayak Merkezi’nde 300 metre uzunluğa sahip olan iki adet baby-lift tesisi kuruludur. Ayrıca uluslararası kayak yarışmaları için Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından tescillenen 2 tane profesyonel kayak pisti de vardır.

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi
Kayseri Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi Konaklama

Erciyes Kış Sporları Merkezi içerisinde kayak pisti bitiminde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kiraya verilen 106 yataklı, 3 yıldızlı Dedeman Oteli ve Özel 20 yataklı ACE Pansiyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 120 yataklı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığının 98 yataklı, Silahlı Kuvvetler’in 42 yataklı, Jandarma, Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Posta Telgraf İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün 60 yataklı, DSİ Genel Müdürlüğü’nün 207 yataklı dinlenme tesisleri ve Grand Eras Otel bulunmaktadır.

Günübirlik tesis olarak Hisarcık Belediyesi`nin yaptırmış olduğu kafeterya hizmet vermektedir. Tesiste Hisarcık Belediyesi’ne ait lavabo ve tuvalet bulunmaktadır. Günübirlik Tesis olarak Dinçerler Karizma Restaurant ve Zirve Restaurant vardır. 9 adet kayak kira büfesi ve oteller içerisinde kayak kiralama büfeleri kayak severlere hizmet vermektedir.

Erciyes Kayak Merkezi Otelleri
Erciyes Kayak Merkezi Otelleri

Erciyes Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Kış aylarında kar yağışının başlamasıyla beraber Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 24 saat boyunca Kayseri-Erciyes yolunda çalışma yaparak ulaşımın aksatmasını engellemektedir. Bu sayede Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım aksamadan sağlanmaktadır. Merkezin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Erciyes Dağı’nda kayak sezonu başladığı zaman hafta sonlarında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirden kayak merkezine otobüs seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca şehir merkezinden Erciyes Dağı’na taksiyle de gidebileceğiniz gibi bir diğer seçenek ise Develi ilçesine giden minibüslerdir. Kayseri-Develi arasında çalışan minibüsleri kullanarak Erciyes Kayak Merkezi’nde inebilirsiniz. Ulaşım hakkında detaylı bilgi almak için Öz Develi Seyahat telefon numarası 0 352 621 92 00 veya Seyrani Turizm telefon numarası 0 352 621 63 07 nolu hattan bilgi alabilirsiniz.

Şehirdeki bir başka turistik nokta için Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum