Antalya Kaputaş Plajı

Türkiye’nin en iyi plajlarından biri olan Antalya Kaputaş Plajı, Antalya’nın Kaş ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır.

Kanyon ağzı plajı olan Antalya Kaputaş Plajı, Kaş-Kalkan arasındaki sahil yolu üzerindedir. Yer altından akan suyun kumsaldan çıkması sonucunda denizin rengi turkuazdır. Ayrıca serin bir suya sahip olan Kaputaş’ın kum ve çakıl karışımı bir plajı bulunmaktadır.

Bir kanyon ağzı plajı olan Kaputaş Plajı‘na inmek için Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü Kaputaş Mevkii’ndeki 187 basamaklı merdiven kullanılmaktadır. Bu merdiven çalışmaları sırasında yaşanan kazada 4 işçi hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle plajın hemen yukarısından geçen yolun kenarında ölen işçilerin adlarının yazılı olduğu 2 adet tabela bulunmaktadır.

Kaputaş Plajı‘nın bulunduğu bölgede büfe tarzı alışveriş alanları bulunmamaktadır. Bu nedenle plaja giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmenizi tavsiye ederiz. Gözleme ve su satan bir iki minik kulübe bulunmaktadır, yiyeceklerinizi buradan da karşılayabilirsiniz.

Antalya’da gezilecek yerlerle ilgili bir önceki yazımızı, Karain Mağarası başlıklı konudan okuyabilirsiniz.

Antalya Kaputaş Plajı
Antalya Kaputaş Plajı

 

Kaputaş Plajı’na Nasıl Gidilir ? Kaputaş Plajı Nerede ? Ulaşım

Antalya Kaputaş Plajı, Kaş-Kalkan karayolu üzerinde yer almaktadır. Plajın Kaş’a uzaklığı 20 kilometre, Kalkan’a uzaklığı ise 7 kilometredir. Özel araç ile ulaşım sağlayacak olanlar, yol kenarında arabalarını park ettikten sonra 187 basamaklı merdiveni kullanarak plaja inebilirler.

Kaputaş Plajı’na dolmuş ile ulaşım sağlamak da mümkündür. Kaş’tan Kalkan’a veya Kalkan’dan Kaş’a giden minibüslere binerek Antalya Kaputaş Plajı’na geldiğiniz zaman inerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Konum bilgilerine Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Antalya’da gezilecek bütün yerlere, Antalya Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir