İzmir Karaburun

Türkiye’nin en büyük yarımadası olan Karaburun Yarımadası’nda bulunan, İzmir Körfezi’nin batı ucundaki İzmir Karaburun, İzmir’de gezilecek yerler arasında yer alıyor. Doğayla iç içe sakin bir tatil geçirmek isteyenler, özellikle hafta sonları Karaburun’a geliyor.

İzmir’in en küçük ilçesi olan Karaburun, bölgenin en bakir yöresi olarak biliniyor. Konumu nedeniyle açık denize bakan Karaburun’da bir çok koy bulunuyor. Temiz bir denize sahip olan tatil bölgesi, sualtı zenginlikleriyle özellikle dalış meraklıları için iyi bir tatil alternatifi oluşturuyor.

İzmir Karaburun

Henüz keşfedilmemiş ve kalabalıklaşmamış olan Karaburun, İzmir halkının tatil için tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Karaburun, bölgeye yakın yerler olan Çeşme ve Alaçatı kadar popüler olmasa da bu yerler kadar güzel bir tatil bölgesi.Türkiye’nin gizli cennetlerinden biri olan bölge, bir çok kuş türünün yanı sıra nesli tükenme tehlikesinde olan Akdeniz Foklarına üreme ve yaşama alanı sağlıyor.

İzmir Karaburun

Karaburun Plajları


İzmir Karaburun’un hemen hemen her bölgesi, doğal bir plaj gibi. Bu doğal ve temiz plajlar sayesinde Karaburun’da plaj aramanıza da gerek kalmıyor. Bölgede bulunan Akvaryum Plajı (İncirliköy) ve Bodrum Plajı, mavi bayrağa sahip. Kuyucak Plajı ve Mimoza Plajı ise mavi bayrak almaya aday yerler olarak göze çarpıyor.

Akvaryum (İncirlikoy) Koyu Plajı: Karaburun’da bulunan Akvaryum Koyu’ndaki plajın kumsalı sadece 30 metre uzunluğa sahip. Fakat plajın hemen arka kısmından başlayan yeşil alanın da güzelliği ile birlikte Akvaryum Plajı, Karaburun’un en güzel plajlarından biri olarak öne çıkıyor. Karaburun’un İncirlikoy mekiinde bulunan Akvaryum Plajı, halk plajı olarak hizmet veriyor. Belediye tarafından yaptırılan kafeterya, bölgeye gelen ziyaretçilere hizmet veriyor. Ayrıca yine ziyaretçiler için duş, soyunma kabini, tuvalet gibi hizmetler bulunuyor. Karaburun’un mavi bayraklı plajı olan Akvaryum Koyu’nda deniz gözlüğü takarak suyun 10-15 metre altında bulunan rengarenk balıkları izleyebiliyorsunuz.

Mimoza Koyu Plajı: Karaburun’daki denize girilmek için tercih edilen yerlerden biri de Mimoza Koyu’dur. Mum Bar ve Mares isimli iki işletme burada hizmet vermektedir. Mimoza Koyu’nun yakınında bulunan tepenin ardında Akvaryum Koyu bulunmaktadır.

Bu plajların haricinde İzmir Karaburun’da denize girilecek olan plajların listesi; Bodrum, Kuyucak, Eşendere, Sahipaltı, Büyükkent, Yıldızkent, Yeniliman, Kümbükü, İğdealtı, Akçakilise ve Dolungaz plajları şeklindedir.

İzmir Karaburun
İzmir Karaburun

İzmir Karaburun’a Nasıl Gidilir ? Karaburun Nerede ? Ulaşım

İzmir şehir merkezi ile Karaburun ilçesi arasında yaklaşık 109 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır. Özel araç ile Karaburun’a gitmek için İzmir’den Çeşme Otoyolu’na girmeniz gerekmektedir. Çeşme Otoyolu’ndan Karaburun ayrımında çıkıyorsunuz ve İçmeler rampasını tırmandıktan sonra Karaburun yönüne doğru dönerek yaklaşık 55 kilometre kadar dar ve virajlı bir yol ile Karaburun’a varıyorsunuz.

Otobüs ile Karaburun’a gitmek için İzmir’in Üçkuyular Semt Garajı’ndan kalkan Karaburun otobüslerini kullanarak 1,5 saatlik bir yolculuk ile Karaburun’a ulaşabilirsiniz. Şehirdeki bütün turistik noktalar için İzmir Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir