İzmir Karagöl

İzmir’de gezilecek yerlerden bir tanesi olan İzmir Karagöl, doğal güzellikleri ile insana huzur veren bir yerdir. Şehir stresten uzaklaşmak isteyenlerin İzmir’den günübirlik gidebilecekleri yerler arasında yer Karagöl, Yamanlar Dağı’nın alt kısmındaki düzlük alanda yer almaktadır.

Tertemiz havası, yemyeşil ağaçları ve bitki örtüsünün içerisine gizlenmiş olan göl ile her mevsim farklı güzellikleri yaşamak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Krater gölü olma özelliği taşıyan İzmir Karagöl, oldukça güzel bir ortama sahiptir. Ayrıca Karagöl’de yapılabilecek çok sayıda aktivite vardır. Turizm konusunda İzmir şehir merkezine yakınlığı nedeniyle iyi bir gelişme göstermiştir. Karagöl’ün çevresi çam ormanlarıyla kaplıdır ve 35 dekarlık bir su yüzeyi bulunmaktadır. Göl kenarında yer alan özel bir işletme, burada konaklama ve çeşitli etkinlikler sunmaktadır. Ayrıca İzmir Karagöl’ün kenarında bulunan restoran, özellikle hafta sonlarında İzmirliler tarafından tercih edilen yerlerden bir tanesidir.

İzmir Karagöl’de Ne Yenir?

İzmir’in gizli cenneti Karagöl’de, Karagöl Restoran adında bir işletme bulunmaktadır. Karagöl Restoran’da kahvaltı, barbekü, sulu yemek, kuyu tandır ve spesiyal yiyecek seçenekleri bulunmaktadır.

Sabah saatlerinde Karagöl’e gelecek olanlar, köy kahvaltılarını tercih edebilirler. Barbekü kısmında pilav ve salatayla beraber servis edilen sucuk köfte, satır köfte, inegöl köfte, kanat, şiş, pirzola, bonfile gibi seçenekler vardır. Ayrıca Karagöl Restoran’da isteğe göre çeşit çeşit aromalara sahip nargileler de bulunmaktadır.

İzmir Karagöl
İzmir Karagöl

İzmir Karagöl’de Neler Yapılır? Aktiviteler

İzmir Karagöl’de bulunan restoran dışında, göl kenarında gerçekleştirebileceğiniz çeşitli aktiviteler vardır. Özellikler yaz aylarında bölge, piknik yapmak için kullanılmaktadır. Bunun için yerleştirilmiş olan piknik masaları, hafta sonlarında dolmaktadır.

Bu muhteşem doğayı fotoğraf makinesi ile ölümsüzleştirebilirsiniz. İzmir’de doğa fotoğrafçılığına meraklı olanlar, Karagöl’ü tercih edebilirler. Ayrıca yine doğa yürüyüşleri için trekking faaliyetleri için de son derece uygun bir ortam bulunmaktadır. Bunların dışında gölde amatör balıkçılık yapabilirsiniz, okey, tavla, kağıt gibi oyunlar veya işletmenin organizatörlüğünde düzenlenen oyunları oynayabilirsiniz.

Karagöl’de hizmet veren özel işletme; konser, şirket piknikleri, göl düğünleri, chapel düğünü, gezi, şenlik, şirket içi eğitim gibi çeşitli organizasyonlar düzenlemekte ve bu organizasyonlar için göl kenarında alan tahsis etmektedir.

İzmir Karagöl Tabiat Parkı
İzmir Karagöl Tabiat Parkı

İzmir Karagöl Konaklama – İzmir Karagöl Kamp Alanı

Karagöl civarın konaklama yapılabilecek bir tesis bulunmamaktadır. Tesis yerine, doğa ile iç içe bir ortamda hazırlanmış olan Karagöl Kamp Alanı’nı tercih edebilirsiniz. Kendi çadırınızı getirebileceğiniz gibi işletmeden tahsis edebileceğiniz çadırlar ile İzmir Karagöl’de eğlenceli bir kamp konaklaması yapmanız mümkündür.

Karagöl Kamp Alanı için 2 kişilik çadırların günlük fiyatı ortalama 250 TL, 3 kişilik çadırların günlük fiyatı ise 300 TL’dir. Bu hizmete elektrik, yatak, çarşaf, yastık ve yorgan da verilmektedir.

Ayrıca iki kişilik izci çadırlarının fiyatı da 300 TL’dir. İzci çadırlarında elektrik yoktur, süngerden mat ve uyku tulumu verilmektedir.

Belirtilen kişi sayısına göre ilave yapmak isteyenlerin ise kişi başı 100 TL ücret vermeleri gerekmektedir. Çadırların temizliği için çıkış saati sabah 10:00 olarak belirlenmiştir.

Sitemizde yer alan fiyatlar değişiklik gösterebilir. Ayrıntılı bilgi için 0534 463 35 58 numaralı telefondan İzmir Karagöl Kamp Alanı’nı arayabilirsiniz.

İzmir’de gezilecek yerlerle ilgili bir önceki yazımızı, Tarihi Asansör başlıklı konudan okuyabilirsiniz.

İzmir Karagöl Piknik Alanı
İzmir Karagöl Piknik Alanı

Karagöl Anadolu Efsanesi

İzmir Karagöl ile ilgili anlatılan Anadolu Efsaneleri ve Mitoloji Efsaneleri vardır. Bu Anadolu Efsaneleri’nden en yaygın olanı şöyledir: Zamanında göl çevresinde yaşayan bir çoban vardır. Çoban, bir gün zengin ağanın kızını görür ve ona aşık olur. Durumu haber alan ağa, başta bu olaya çok kızsa da kızının da çobana karşı hisler beslediği öğrenince yumuşar. Ancak çobanı test etmeye karar verir. Çobana içi açılabilen bir baston verir ve bu bastonun içini altınla doldurabilirse, kızıyla evlenmesine izin vereceğini söyler. Bastonu alan çoban, Karagöl’ün çevresinde koyunlarını gütmeye devam eder.

Zamanla koyunlarını çoğaltarak satan çoban, bastonun içini altınlarla doldurmaya başlar. Bir gün koyunlardan biri gölde boğulma tehlikesi geçirir. Çoban ne yaptıysa koyunu sudan çıkartamaz ve elinde bastonu koyuna doğru fırlatır. Baston Karagöl’ün derinliklerinde kaybolur ve bu olayı haber alan ağa, kızını çobana vermez. Çoban da Karagöl’ü terk ederek uzak diyarlara gider. Aradan yıllar geçtikten sonra Menemen civarındaki bir dükkana gelen çoban, dükkanda satılan bastonları görür. Bastonların arasından kendi bastonunu görür ve satın alır. Bastonunun içini açan çoban, burada altınlarını görür ve üzüntüden Karagöl’e gelerek hem altınları hem de bastonu gölün içine atar.

Karagöl Mitoloji Efsanesi

İzmir Karagöl, aynı zamanda mitolojide de yer eden bir göldür. Milattan önce 600’lü yıllarda yaşadığı sanılan Kral Tantalos, Zeus ile bir insanın çocuğudur. İzmirli Kral Tantalos, Spilios Dağı’nda Frigya halkıyla beraber yaşar ve devletini yönetirdi. Aynı zamanda Tantalos, tanrıların sofrasına oturabilen tek kişiydi.

Günlerden bir gün Olimpos tanrılarının gazabına uğrayan Tantalos’a ağır bir ceza verilir. Tantalos işkencesi olarak bilinen bu cezaya göre Zeus, Tantalos’u yeraltı ülkesine sonsuza dek açlık ve susuzluğa mahkum eder. Spilos Dağı’ndan atılarak yeraltı dünyasına, Hades’e gönderilen Tantalos’un atıldığı yer, Tantalos Gölü’nü oluşturdu. Bu göl, İzmir’in Karagöl’üdür.

Karagöl İzmir
Karagöl İzmir

İzmir Karagöl’e Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Karagöl, İzmir’in Karşıyaka ilçesine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İzmir’den Karagöl’e gitmek isteyenler, Karşıyaka tarafından ulaşım sağlayabilirler. Öncelikle Yamanlar Koleji’ne gelinir. Yamanlar Koleji, Yeni Girne Bulvarı’nın bitişindedir. Buradan dümdüz gidildiği zaman çiftlik hayvanlarının bulunduğu bir bölgeden geçilerek devam edilir. Virajlı bir yolda Yamanlar Dağı’na doğru çıkılmaya devam edilir. Bu virajlı yolculuğun ardından yeşilliklerin arasındaki Karagöl’e varılır. Gölün tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çanakkale tarafından İzmir Karagöl’e gitmek için ise Çanakkale-İzmir yolundan ilerlerken Örnek Köy tabelasının bulunduğu sapaktan girilerek 25 kilometre kadar gidilmelidir.

İzmir - Karagöl Harita
İzmir – Karagöl Harita

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 yorum