Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi

Türkiye’nin önemli kayak noktalarından bir tanesi de Bolu’da yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi’dir.

Köroğlu Dağları’nın üzerinde bulunan Kartalkaya, aynı zamanda Köroğlu Milli Parkı’nın da içerisinde yer almaktadır. Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden olan Kartalkaya, kış sezonu boyunca hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya’da 1850 metre ile 2200 metre arasında kayak yapılabilmektedir. Kartalkaya’da kayak sezonu Aralık ayı gibi başlamakta ve Nisan ayına kadar sürmektedir. Tabi bu kayak sezonu mevsimsel şartlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere yakın bir konumda olması, kayak merkezinin önemini arttırmaktadır.

Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden bir tanesine sahip olan Kartalkaya’da konaklama seçenekleri de iyi durumdadır. Bölgede bulunan otellerin yaklaşık olarak 1.250 yatak kapasitesi vardır. Karların ve çam ağaçları manzarasının eşliğinde, Köroğlu Dağları’nın bütün güzelliği ziyaretçilerin önündedir. Kayak merkezi, Alp Disiplini Kayak ve Tur Kayağı için de elverişli koşulları barındırmaktadır.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Pistleri ve Telesiyejleri

Kartalkaya’da her otel grubunun kendi alanındaki pistlerde teleski (çekme ipi) bulunmaktadır. Kartalkaya Otelleri’nde konaklanıldığı zaman oteller kendi teleskileri için sınırsız geçiş kartları vermektedir. Günübirlik turlarda ise hangi otelin tesisini kullanacaksanız ona göre pass kart almanız gerekmektedir. Bu kartlar genellikle bilet + sucuk ekmek şeklinde satılmaktadır.

Kartalkaya’da toplam 14 adet pist bulunmaktadır. Bunlardan 1 tanesi tehlikeli zor, 3 tanesi profesyonel zor, 5 tanesi ileri düzey, 3 tanesi orta düzey ve 2 tanesi başlangıç düzey şeklindedir.

Bolu’da gezilecek yerlerle ilgili bir önceki yazımızı, Sülüklü Göl başlıklı konudan okuyabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi
Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Ankara – Kartalkaya Kayak Merkezi arası yaklaşık olarak 200 kilometredir. Özel araç ile Ankara’dan Kartalkaya’ya gitmek için Atatürk Bulvarı veya Akköprü Kavşağı’ndan sonra Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda ilerliyorsunuz. Atatürk Orman Çiftliği Köprüsü’nü geçtikten sonra Ankara Çevre Yolu üzerinden devam ederek İstanbul mevkiine çıkıyorsunuz. Anadolu Otoyolu Bolu Doğu bağlantısı çıkışından sonra D100 istikametine doğru giderek tabelaları takip edip Kartalkaya Kayak Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

İstanbul – Kartalkaya Kayak Merkezi arasında yaklaşık olarak 280 kilometre bulunuyor. İstanbul’dan özel araç ile Kartalkaya Kayak Merkezi’ne gitmek için E80 boyunca Çamlıca bağlantısına kadar ilerliyoruz. Sonrasında Anadolu Otoyolu’na geçiyorsunuz ve D100 karayolu boyunca tabelaları takip ederek Bolu’ya ulaşıyorsunuz. Bolu’dan sonra kayak merkezine gitmek için tabelaları takip ederek 25 kilometre daha gidiyorsunuz.

Kartalkaya’da bulunan otellerin bazıları Bolu şehir merkezinden servis kaldırmaktadır. Bunun için otellerle iletişim kurarak daha detaylı bilgi almanız mümkündür. Kayak merkezinin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Ulaşım
Kartalkaya Kayak Merkezi Ulaşım

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir