Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi

Marmara Bölgesi’nde Bursa Uludağ’dan sonra kış turizminin en önemli noktası, Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi’dir. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan kayak merkezi, Samanlı Dağı’nın en yüksek noktası olan Kartepe bölgesindedir.

Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi, Kartepe ilçesi ile aynı adı taşımaktadır. Deniz seviyesinden 1608 metre yükseklikte bulunan tepede, kasım ayının ortalarında başlayan kar yağışı nisan ayının sonlarına kadar sürmektedir ve ortalama kar kalınlığı 2-3 metreye ulaşmaktadır.

Kartepe Kayak Merkezi’nin tesisleri, yaklaşık olarak 1250 metrede kuruludur. Tesislerin sahip olduğu 42 kilometre uzunluğundaki pist alanı, Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’nin kış turizmindeki önemini arttırmaktadır.  Kartepe Kış Sporları Merkezi’nde 14 tane doğal pist alanı, 3 tane telesiyej ve 2 tane T bar (teleski) yer almaktadır.

Kartepe’de kayağa yeni başlayanlar için hazırlanmış kolay pistler, usta kayakçılar için dik tepelerde pistler, çocuklara özel olarak hazırlanan ”baby lift” bulunmaktadır. Ayrıca kayak dışında snowboard, big foot, kar motosikleti, doğa yürüyüşü, dağcılık, voleybol, paintball, basketbol, futbol, trekking, bisiklet ve ATM Safari gibi pek çok aktivite yapılabilmektedir.

Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi
Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe’de Kayak Sezonu Ne Zaman Başlar ?

Kartepe’de kayak sezonu mevsimsel değişikliklere bağlı olmak birlikte genellikle aralık ayının ortasında başlamaktadır. Kartepe’de kayak sezounun bitiş zaman ise mart ayının ortalarını bulmaktadır. Hava sıcaklıkları ve rüzgar gibi etkenler, kayak sezonunu doğrudan etkilemektedir. Pistler elverişli bir şekilde çalışabilmesi için yaklaşık olarak 70-80 santimetrelik kar kalınlığına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kartepe Kayak Malzemeleri Kiralama

Kartepe’de kayak yapacakların yararlandığı bir hizmet de kayak malzemeleri kiralamaktır. Eğer kendinize ait kayak malzemeleriniz yoksa Kartepe’de kayak ve snowboard malzemelerini günlük olarak kiralayabilirsiniz.

Kartepe’nin zirvesinde bulunan Greenpark Otel’e ulaşana kadar pek çok kayak malzemesi kiralayan yer bulunmaktadır. Son seçenek ise Greenpark Otel’den kiralamaktır. Tabi bu fiyatın zirveye yaklaştıkça arttığını da unutmamak gerekiyor. Kartepe’ye çıkaran kayak malzemesi kiralanabilecek yerlerden bir tanesi Penguen Tepe Kayak Evi’dir. Penguen Tepe Kayak Evi, kayak malzemeleri fiyatları ne kadar ?

Penguen Tepe Telefon Numarası: 0 262 354 34 33

Kartepe Penguen Tepe Kayak Malzemeleri
Kartepe Penguen Tepe Kayak Malzemeleri

Kartepe’ye Nasıl Gidilir ? Kartepe Nerede ? Ulaşım

Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli’ye bağlı Kartepe ilçesinde bulunmaktadır. Kartepe Kayak Merkezi, İstanbul’a 100 kilometre, Ankara’ya 320 kilometre, Kocaeli şehir merkezine ise 15 kilometre uzaklıktadır. Kartepe’ye gitmek içi öncelikle Maşukiye bölgesine gitmek gereklidir ve Maşukiye-Kartepe arasında 17 kilometrelik bir mesafe vardır.

İstanbul’dan Kartepe’ye gitmek için TEM otoyolu üzerinden Kocaeli istikametine doğru gidilmelidir. İzmit doğu gişelerinin ardından Adapazarı istikametine dönülür ve Sapanca ayrımından girdikten sonra yaklaşık 6 kilometre süren bir yol ile Maşukiye’ye ulaşım sağlanıyor. Maşukiye’den Kartepe tabelalarını takip ederek kolayca bölgeye ulaşabilirsiniz. Kartepe’ye çıkmak için aracınızda zincir bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kayak merkezi yolunu sürekli tuzlayarak kapanmasını önlemektedir.

Kartepe, özellikle İstanbul’a yakınlığı sebebiyle İstanbullular tarafından ilgi gösterilen bir yerdir. İstanbul’dan Kartepe’ye günübirlik turlar düzenlenmektedir. Bölgenin tam konumuna Google Maps bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Kocaeli Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir