Kocaeli Fuar Alanı Park Lunasan

Kocaeli Fuar Alanı içerisinde yer alan Kocaeli Fuar Alanı Park Lunasan, Kocaeli’de gezilecek yerler arasında yer almaktadır.

İlk olarak 1974 yılında Mustafa Pehlivan tarafından kurulan lunapark, ”Zaman Lunapark” ismiyle bilinmekteydi ve 14.000 metrekarelik bir alanı kaplamaktaydı. Gelişen teknoloji ile birlikte hızlı büyüyen lunapark, 2000 yılında Lunasan Lunapark Eğlence Turizm İşletmecilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. olarak unvan değişikliğine gitmiştir. Bununla birlikte lunapark alanına 7.000 metrekarelik bir kısım daha ilave edilmiş ve toplamda 21.000 metrekareyi bulan eğlence parkı ortaya çıkmıştır.

Kocaeli Fuar Alanı Park Lunasan

Kocaeli Fuar Alanı içerisindeki Park Lunasan Eğlence Parkı’nda hem yetişkinler için hem de çocuklar için çeşitli oyun takımları bulunmaktadır. Bu oyun takımlarının yanı sıra fuar alanında konser, söyleşi ve çeşitli gösterilerle etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Kocaeli Fuar Alanı Park Lunasan içerisindeki oyun aletleri neler ? Park Lunasan’da bulunan oyun takımlarının bazıları şunlardır: Ahtapot, Balerin, Crazy Dance, Çarpışan Otolar, Dance Party, Dark Castle, Gondol, Mega Disco, Ranger, Twister Coaster…

Kocaeli’de gezilecek yerler ile ilgili bir önceki yazımızı, Derince Harikalar Sahili başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Kocaeli Fuar Alanı Park Lunasan
Kocaeli Fuar Alanı Park Lunasan

Kocaeli Fuar Alanı Park Lunasan’a Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Kocaeli Fuar Alanı ve Park Lunasan, şehrin merkezinde bulunduğu için kolay bir ulaşıma sahiptir. Bölgenin tam konumu görüntülemek için Google Maps bağlantısını kullanabilirsiniz.

İstanbul’dan Park Lunasan’a nasıl gidilir: Otoban kullanarak Park Lunasan’a gelecek olanlar, İzmit Batı girişi gişelerinin ardından 3-4 kilometre kadar giderek Gölcük-Yalova-Sahil Yolu tabelasının bulunduğu yerden köprünün üzerine çıkarak devam etmelidir. Kocaeli Ticaret Odası ve Outlet Center’ı geçtikten sonra Koçtaş Yapı Marketi’nin tam karşısında Kocaeli Fuar Alanı bulunmaktadır.

Sakarya’dan Park Lunasan’a nasıl gidilir: Otobandan İzmit Doğu girişi – Otogar gişelerini geçtikten sonra yaklaşık 2-3 kilometre giderek İstanbul tabelasından sağa doğru dönülür ve D-100 karayoluna giriş yapılır. Köprülü kavşağın üstünden geçtikten hemen sonra sağ tarafta bulunan yan yola giriş yapılır. Real ve Bankalar  geçilerek ikinci trafik ışıklardan sağa doğru köprünün üstüne çıkılarak devam edilecek. Kocaeli Ticaret Odası ve Outlet Center ı geçtikten sonra Koçtaş yapı marketin tam karşısında.

Yalova-Bursa’dan Park Lunasan’a nasıl gidilir: Yalova ve Bursa istikametinden Park Lunasan’a gitmek için Gölcük-Yeniköy geçildikten sonra Başiskele’den geçilirken Yuvacık tabelasının hemen ardından gelen köprülü kavşağa varılır. Buradan İzmit-İstanbul-Sahil Yolu tabelası takip edilerek köprünün üzerinden devam edilir. Sahil Yolu’nda ilerlerken Emex Otel geçilir ve Kocaeli Fuar Alanı sol tarafta kalır. Işıklar sola dönerek fuar alanına giriş yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir