TatilValizindeOlmasıGerekenler

Tatil Valizinde Olması Gerekenler

Tatil rehberinizi oluşturdunuz ve artık tatile çıkmak için gün sayıyorsunuz. Peki tatil valizinde olması gerekenler hazır mı ? Tatil valizi listesi, tatile çıkmadan önce kontrol edilmesi gereken şeylerin başında gelmektedir. Tatilinize unuttuğunuz veya yanınıza almadığınız için pişman olduğunuz eşyaları düşünerek başlamamak için tatil valizini özenli bir şekilde hazırlamalısınız.

Hazırlayacağınız tatil valizi listesi, tatil için nereye gideceğinize ve ne kadar kalacağınıza göre değişmektedir. Hafta sonu için düşünülen küçük tatiller veya uzun süreli tatiller için tatil valizi hazırlama şekilleri farklıdır. Kadınlar, erkeklere göre çok daha fazla eşya almaktadır. Hatta bu eşyaların bazıları hiç dokunulmadan tatilden dönebilmektedir.

Değerli Eşyaları Yanınıza Alın

tatil valizinde olması gerekenleri hazırlarken iPod, mp3 çalar veya tablet gibi küçük elektronik aletleri yanınıza almanızı öneririz. Tatil bavulunun yanına alacağınız bir el çantası, hem küçük eşyalarınızı taşımanıza yardımcı olacaktır hem de değerli eşyaları daha güvenli bir şekilde korumanızı sağlayacaktır. tatil valizinde olması gerekenlerden bazı: yolda okuyacağınız kitap, ağrı kesici ve kullandığınız diğer ilaçlar, cüzdan ve telefon gibi aletleri bu çantada taşıyabilirsiniz.

Tatil Valizinde Olması Gerekenler
Tatil Valizinde Olması Gerekenler

Bakım Ürünleri ve Tatil Valizi

Özellikle kadınlar için saç kurutma makinesi, düzleştirici gibi saç bakım aletleri olmazsa olmazlardandır. Bir çok konaklama tesisinde saç kurutma makinesi bulunsa da düzleştirici bulmak zordur. Bu durumda karşımıza karşımıza iki seçenek çıkıyor. Eğer tatile düzleştirici ile gitmek istiyorsanız, küçük boy olan portatif modellerden bir tane edineceksiniz. Yada saç stilinizi biraz değiştireceksiniz. Tatil bölgelerinde geriye doğru taranmış hafif ıslak saçların son derece moda olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu sayede doğal saç modelleri ile güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Bakım ürünlerinden bir diğeri de şampuan ve saç kremidir. Eğer sürekli kullandığınız bir şampuan varsa ve başka ürünlerde saçınız zarar görüyorsa, iki seçeneğiniz vardır. Şampuan ve saç kremi gibi ağır yükleri yanınıza alabilirsiniz. Veya eğer fiyat olarak uygun bir şey kullanıyorsanız, gittiğiniz tatil bölgesindeki bir süpermarketten şampuanınızı ve saç kreminizi satın alabilirsiniz.

Tatil İçin Kozmetik Çantası ve Güneş Kremi

tatil valizinde olması gerekenler listeni kozmetik ürünlerle doldurmanızı tavsiye etmiyoruz. Bunun yerine parfüm, ruj, maskara ve göz kalemi gibi temel makyaj malzemelerinden almanız yeterli olacaktır. Ayrıca makyaj temizleyiciyi de unutmamak gerek. Tatilde kullanmayı seçtiğiniz bu makyaj malzemelerini ayrı bir poşete koyarak kolay bulunmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Güneş ışınlarına maruz kalan tenimiz için güneş kremi en önemli tatil valizi malzemelerinden biridir. Güneş kremini tatile gitmeden önce alabileceğimiz gibi, gittiğimiz tatil bölgesinden de temin edebilirsiniz. Ayrıca kuruyan cilt için alacağınız bir nemlendiricinin de faydası olacaktır.

Tatil Valizi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

– Birbiriyle uyum saylayan, aynı tarzdaki kıyafetler seçin.
– Ani hava değişimlerine veya geceleri olabilecek bir soğuya karşı ince bir hırka bulundurun.
– Diş macunu, şampuan, duş jeli gibi ürünleri yanınızda götüreceksiniz ufak boylarını tercih edin veya gittiğiniz tatil bölgesinden satın alın.
– Hem gece hem de gündüz giyebileceğiniz tarzda ayakkabılar alarak çantanızı hafifletin.
– Yanınıza alacağınız aksesuarları az ve öz bir şekilde, yanınızdaki kıyafetlerin uyumuna göre alın.
– Tatilinizin güneş yanıklarıyla zehir olmasını istemiyorsanız, yüksek faktörlü güneş kremlerini sakın unutmayın.

Genel Tatil Valizinde Olması Gerekenler Listesi

Tatile çıkmadan önce tatil valizinizde olması gereken belli başlı eşyalara bakarak, tatil valizinde olması gerekenler için kontrolünüzü yapabilirsiniz:

Laptop, cep telefonu, tablet, mp3 çalar, iPod, saç düzleştirici, fotoğraf makinesi ve bütün elektronik aletlerin şarj cihazları…

Nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet, kredi ve banka kartları, otobüs ve uçak biletleri, adres ve telefon listesi, kıyafetler, ayakkabılar, terlik, iç çamaşırı, şort, mayo, bikini, gece elbisesi, takım elbise, gecelik, pijama, eşofman, kapri, çorap… (*Pasaport, ehliyet veya nüfus cüzdanınızla ilgili sorunları halletmek için nvi.gov.tr adresinden randevu alabilirsiniz.)

Ağrı kesici, yara bandı, deodorant, parfüm, diş macunu, diş fırçası, şampuan, duş jeli, nemlendirici krem, güneş kremi, ruj, maskara, eyeliner, oje, jöle, saç spreyi, ıslak mendil, tıraş malzemeleri, epilasyon malzemeleri, pudra…

Plaj havlusu, yağmurluk, takı aksesuarlar, güneş gözlüğü, okuma gözlüğü, mini dikiş seti, lens ve ekipmanları, kulak tıkacı, kitaplar, harita, sivrisinek kovucu, çakmak…

Gezilecek yerler hakkında bilgi almak için Tatil Ana sayfasına göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir