Antalya Akvaryum – Aquarium

Antalya’da gezilecek yerlerden biri olan Antalya Akvaryum, Konyaaltı ilçesinde bulunan bir eğlence merkezidir. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile hazırlanan Antalya Akvaryum, dünyanın en büyük akvaryumlarından birini barındırmaktadır. Antalya’da en çok ziyaret edilen yerler arasında olan Aquarium, 15 Ağustos 2012 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Antalya’nın Konyaaltı Plajı’na oldukça yakın bir mesafede bulunan Akvaryum, 30 dönümlük bir arazide 15.000 metrekarelik kapalı alana sahiptir. 2013 yılında Topkapı Sarayı ve Ayasofya gibi turistik merkezlerin bulunduğu listede, en çok yabancı turist ağırlayan beşinci merkez, Antalya Aquarium’dur.

Antalya Aquarium, oldukça büyük boyuttaki akvaryumu dışında farklı eğlence seçenekleri de sunmaktadır. Kar dünyası, yiyecek ve içecek yerleri gibi bölümleri bulunan Antalya Aquarium’da okullar tarafından eğitim amaçlı geziler düzenlenmekte ve zaman zaman çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Antalya Akvaryum’da bulunan toplam 64 adet tank akvaryum, 6.800 metreküp kadar su hacmine sahiptir. Binanın merkezinde bulunan tünel akvaryumu, 131 metre uzunluğa ve 3 metre genişliğe sahiptir. Bu haliyle en büyük tünel akvaryumlardan biri olan yapıda, gerçek boyutlarda bir uçak, gemi ve denizaltı enkazı koyulmuştur.

Antalya Aquarium içerisinde çeşitli yemek seçenekleri de mevcuttur. Bölgede Mc Donald’s, Mado Cafe & Patisserie, Blackstone Creamery, Değirmen ve Sushico işletmeleri hizmet vermektedir.

Antalya Akvaryum
Antalya Akvaryum

Antalya Akvaryum – Kar Dünyası

Antalya Aquarium içerisinde bulunan en ilgi çekici alanlardan bir tanesi de Kar Odası olarak bilinen, Kar Dünyası’dır. 1.500 metrekarelik kapalı alan içerisindeki Kar Dünyası’nda geceleri gerçek kar yağdırılmaktadır. Kar Dünyası’na girmeden önce girişte verilen özel kar kıyafetlerini giyerek, eğlencenin keyfini çıkartabiliyorsunuz. Kar alanında Aziz Nikola’nın evi, kar evler ve Snow Cafe adında bir kafe bulunuyor. Antalya’nın sıcağında, Kar Dünyası içerisinde -5 derecelik bir ısıda oluyorsunuz.

Dağ evi konseptinde hazırlanan Snow Cafe’de sucuk ekmek, sıcak sahlep gibi içinizi ısıtacak şeyler yiyip içebiliyorsunuz. Ayrıca bu kafede özel organizasyonlar da gerçekleştiriliyor.

Antalya Akvaryum Snow Cafe
Antalya Akvaryum Snow Cafe

Antalya Akvaryum Fear Trophy

Balıklar dışında Antalya Aquarium içerisinde yer alan bir başka alanda yılanlar, örümcekler, kurbağalar, akrepler, bukelemunlar, timsahlar ve kertenkeleler sergilenmektedir. Dünyanın en tehlikeli ve büyük tropik canlıları, 70’den fazla bölmede sergilenmektedir.

Fear Trophy’nin bir özelliği de içeride sizi karşılayacak olan ses efektleridir. Alanı gezerken ortama uygun olarak tasarlanan ses sisteminden çıkan sesler ile, kendinizi yağmur ormanlarında gibi hissedeceksiniz.

Antalya Akvaryum Fear Trophy
Antalya Akvaryum Fear Trophy

Antalya Aquarium XD Cinema

Aquarium’da bulunan bir diğer eğlence seçeneği de XD Sinema’dır. Dünyanın reel görüntülerden oluşan ilk 4D sualtı filmi olan Oceanride, bu keyifli sinema salonunda sizleri bekliyor.

Antalya Akvaryum XD Cinema
Antalya Akvaryum XD Cinema

Antalya Akvaryum Ziyaret Günleri ve Ziyaret Saatleri

Antalya Aquarium, haftanın her günü ziyarete açıktır. Akvaryum, resmi tatillerde de ziyaretçilere hizmet vermektedir. Antalya Akvaryum’un ziyaret saatleri ise Cuma-Cumartesi günlerinde 10:00 ile 21:00 saatleri arasıdır. Pazar – Perşembe günleri arasında ise Aquarium saat 10:00’da ziyarete açılmakta, 20:00’da ise ziyarete kapanmaktadır. Akvaryuma son giriş saati, kapanış saatinden 45 dakika öncesidir.

Antalya Akvaryum Giriş Ücretleri Ne Kadar ?

Aquarium giriş ücretlerini öğrenmek için 0 (242) 245 65 65 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Aquarium 2022 indirim günleri, indirimli bilet fiyatları gibi en sağlıklı bilgilere, telefon ile ulaşmanız mümkündür. Online bilet satın almak için antalyaaquarium.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Antalya Akvaryum’a Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Antalya Aquarium, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yer almaktadır. Konyaaltı Plajı’na oldukça yakın bir mevkide bulunan Akvaryum, plajın doğu köşesinde kalmaktadır. 5M Migros AVM, MiniCity ve Hillside Su Hotel arasında yer alan Aquarium’a Konyaaltı dolmuşlarını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum