Düzce Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri

Düzce ilinin Kaynaşlı İkçesi’nde bulunan Topuk Yaylası Göleti, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri olarak 49 yıllığına kiralanmış ve yapılan yatırımlar ile hızla değer kazanmış bir bölgedir.

Düzce’de gezilecek yerler arasında yer alan Topuk Yaylası, gölün mavisi ve ağaçların yeşilliği ile oldukça güzel bir doğaya sahiptir. Yaz aylarında serinlemek için tercih edilen yayla havası, kış aylarında karlar altında ayrı bir güzellik sunmaktadır.

Sarıçam, Köknar, Kayın ve Gürgen ağaçları ile çevrili olan Topuk Yaylası Göleti, pek çok farklı kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Bu doğal ortamda orman içerisindeki patika yollarını kullanarak yürüyüş yapmanız veya bisiklet sürmeniz mümkündür. Bol oksijenli bir ortamda hem temiz bir hava soluyabilir hem de fotoğrafçılık ile ilgileniyorsanız, güzel kareler yakalayabilirsiniz.

2011 yılının Haziran ayı içerisinde açılan Fenerbahçe Resort & Sport, Topuk Yaylası’nın turizm potansiyelinin artmasını sağlamıştır. 2.500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Fenerbahçe Tesisleri, hem kulüp üyelerine hem de dışarıdan gelen misafirlerine hizmet vermektedir. Kamp ve dinlenme tesis seçeneklerinin yanı sıra 25-100 kişi kapasitesine sahip olan Günışığı Alan Toplantı ve Çalıştay Odaları ile kurumsal organizasyonlar da gerçekleştirilebilmektedir.

Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri içerisinde UEFA standartlarına uygun 2 tane çim futbol sahası, gece maçları için aydınlatma sistemi, 400 kişi kapasiteli tribün, göl çevresinde 2 kilometrelik yürüyüş parkuru, orman içerisinde trekking parkuru, piknik alanları, kapalı voleybol ve basketbol sahaları, 2 tane sauna, Fin hamamı, Türk hamamı, fitness merkezi ve kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır.

Topuk Yaylası’na bulunan Fenerbahçe Tesisleri’nde kahvaltı ve yemek gibi seçenekler de bulunmaktadır. Tesislerde Fenrbahçe Spor Kulübü üyeleri gibi dışarıdan gelen misafirler de hizmetlerden yararlanabilmektedir.

Düzce’de gezilecek yerlerle ilgili bir önceki yazımıza, Kurugöl Kanyonu başlıklı konudan ulaşabilirsiniz.

Düzce Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri
Düzce Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri

Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri Konaklama

Topuk Yaylası Göleti’nin kenarında bulunan Fenerbahçe Oteli’nde dışarıdan gelen ziyaretçiler de kalabilmektedir. Tesis içerisinde odalar, göl veya orman manzaralı olarak ayrılmaktadır. Modern bir şekilde dekore edilmiş odalarda LCD TV, klima, minibar, elektronik kasa, uydu TV, telefon, saç kurutma makinesi, kablosuz internet bağlantısı, banyo ve balkon bulunmaktadır. Ayrıca dublex oda seçeneklerindeki odalarda, oturma grubu da yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi için 0 380 547 70 77 numaralı telefondan, tesisleri arayabilir veya fenerbahcetopukyaylasi.com sitesine göz atabilirsiniz.

Fenerbahçe Tesisleri Topuk Yaylası
Fenerbahçe Tesisleri Topuk Yaylası

Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Topuk Yaylası Göleti, Düzce şehir merkezine 35 kilometre, Bolu şehir merkezine de aynı şekilde 35 kilometre uzaklıktadır. Düzce-Bolu sınırında yer alan Topuk Yaylası, Düzce’nin Kaynaşlı ilçesine bağlıdır.

Özel araç ile Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri’ne gidecek olanlar, İstanbul-Bolu istikametinde eski Bolu Dağı Yolu’nu kullanmalıdır. Bu yolda İsmail’in Yeri Et Lokantası’nı geçer geçmez karşınıza çıkan tabelayı takip ederek sağa dönüyorsunuz ve bu yolda tabelalar yardımıyla 30-40 dakikalık bir yolculuğun ardından Topuk Yaylası Göleti’ne varıyorsunuz.

Topuk Yaylası’na toplu taşıma aracı bulunmuyor. Fakat Fenerbahçe Tesisleri’nde konaklayacaklar için özel ücretli transfer araçları seçeneği sunuluyor. Otobüs ile Bolu veya Düzce şehir merkezine geldiğiniz zaman, önceden haber vermeniz koşulu ile hazır bulunan araç sizi alarak tesislere ulaştırıyor. Veya daha ucuz bir şekilde Topuk Yaylası’na gitmek için Bolu D-100 Karayolu’ndan tesislere dönüş noktasında inerek buradan özel transfer aracı kullanılabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir