Düzce Ceneviz Kalesi Plajı

Düzce plajlarından biri olan Ceneviz Kalesi Plajı, 2014 yılında Karadeniz Bölgesi’nde Ordu Akyazı Plajı ile beraber mavi bayrak sahibi olan iki plajdan bir tanesidir. Düzce’nin mavi bayraklı plajı olan Ceneviz Plajı, tarihi Ceneviz Kalesi’nin yanında yer almaktadır. Ceneviz Plajı’nın etrafı; ıhlamur, kestane ve gürgen ağaçları ile çevrelidir. Doğa ile iç içe bir halk plajı olan Ceneviz Kalesi Plajı’nın işletmesi, Akçakoca Belediyesi tarafından yapılmaktadır.

Hem tarihsel konumu hem doğal güzellikleri hem de oldukça güzel deniz ve kumsal yapısı nedeniyle Düzce’de en çok tercih edilen plajlardan biri olan Ceneviz Kalesi Plajı, bir çok kez mavi bayrak unvanına layık görülmüştür. Plaj; 1997, 1998, 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında mavi bayrak almaya hak kazanmıştır.

Akçakoca ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta plajın hemen yanı başında yer alan Tarihi Ceneviz Kalesi, tarihsel bir öneme sahiptir ve pek çok turist tarafından ziyaret edilen bir yerdir.

Düzce Ceneviz Kalesi Plajı
Düzce Ceneviz Kalesi Plajı

Ceneviz Kalesi Plajı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Ceneviz Plajı, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yer almaktadır. İstanbul’a 243 kilometre, Ankara’ya ise 275 kilometre uzaklıkta bulunan Akçakoca’ya gitmek için Tem Otoyolu üzerinden Düzce gişelerine kadar gelinmelidir. Gişelerden sonra Akçakoca yönünde, tabelalar takip edilerek yaklaşık 38 kilometrelik yolu giderek ulaşım sağlayabilirsiniz. Akçakoca ilçe merkezinden Ceneviz  Plajı’na doğru yaklaşık 2-3 kilometrelik bir yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Plajın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir