Antalya Manavgat Şelalesi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Manavgat Şelalesi, Antalya’da gezilecek yerler arasında önemli bir konuma sahiptir. Manavgat Nehri üzerindeki şelale, oldukça ünlüdür ve Manavgat ilçesinin en turistik yeridir.

Adını ilçeden alan Manavgat Şelalesi, ırmak sularının 3-4 metrelik bir falezden düşmesiyle oluşmaktadır. Şelaledeki su, yüksekliği az bir mesafeden düşmesine rağmen geniş bir alan üzerinde olduğu için yüksek bir debiye sahiptir.

Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için şelale çevresindeki piknik alanları son derece iyi bir seçimdir. Antalya ve çevre illerinden gelen kişiler, bölgeyi piknik yapmak için tercih etmektedir. Şelale çevresindeki piknik alanları dışında, lokantalar da bulunmaktadır. Taze balık başta olmak üzere burada çok çeşitli bir menü sunulmaktadır. Lokantalar dışında bölgede yer alan seyir terasları ve çay bahçeleri de dinlenmek için diğer alternatiflerdir.

Manavgat Şelalesi
Manavgat Şelalesi

Manavgat Çayı Tekne Gezisi

Manavgat’ı ikiye bölen Manavgat Çayı üzerindeki gezinti tekneleri, Manavgat’ta gerçekleştirebileceğiniz aktivitelerden bir tanesidir. Manavgat’tan başlayan tekne turları, şelaleye ve boğaza günübirlik geziler düzenlemektedir. Yaklaşık 3-4 saat süren Manavgat tekne turları sırasında yemek servisi de yapılmaktadır. 30 ile 150 kişi kapasiteli bu teknelerde canlı müzik eğlencesinin yanı sıra Manavgat Çayı’na veya denize girmek de mümkündür. Şelalenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Manavgat Şelalesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Manavgat Şelalesi, Antalya şehir merkezine 72 kilometre, Manavgat ilçesine ise 8 kilometre mesafededir. Manavgat ilçe merkezinden şelaleye gitmek için merkezden her 15 dakika bir kalkan minibüslere binebilirsiniz. Minibüsler, ortalama 10 dakikada Manavgat’tan şelaleye varmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum