Rize Şahin Tepesi

Rize’de gezilecek yerlerden biri olan Rize Şahin Tepesi, şehrin manzarasını izleyebileceğiniz yerlerden birisidir. Daha önce Rize’de gezilecek yerlerle ilgili yazdığımız Rize Kalesi ve Ziraat Çay Bahçesi de ziyaretçilere güzel bir Rize manzarası sunmaktaydı. Şahin Tepesi’nde de diğer yerlerde olduğu gibi güzel bir manzara seyretmek mümkün.

Çay bahçelerinin arasında geçilen yollarla ulaşılan Şahin Tepesi, Rize’yi tepeden izleme imkanı sunuyor. Şahin Tepesi; Deniz, şehir ve yemyeşil bahçe manzaraları ile yokuşlu yolunu çıkanların heveslerini boşa çıkartmıyor.

Rize Şahin Tepesi Restoran

Şahin Tepesi’nde yer alan restoran, hem Rizelilerin hem de turistlerin uğrak noktalarından bir tanesidir. Özellikle kahvaltısı ile meşhur olan Şahin Tepesi Restoran, Rize’de kahvaltıya gidilecek yerler listesinde en üst sıralarda yer alıyor. Tabi menü sadece kahvaltı ile sınırlı değil. Saç kavurma başta olmak üzere menüde zengin bir seçenek yelpazesi sunuluyor. Fiyatlar da oldukça makul seviyede olduğu için burada yer alan işletme, sıklıkla tercih ediliyor.

Rize Şahin Tepesi
Rize Şahin Tepesi

Rize Şahin Tepesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Rize Şahin Tepesi, Rize şehir merkezindeki Tophane Mahallesi’nde bulunmaktadır. Rize Otogarı’na yaklaşık 5 kilometre uzakta olan Şahin Tepesi, Rize’yi yukarıdan gören bir yamaca konumlandığı için yürümek biraz zordur. Yine de yürümeyi sevenler, çay bahçelerinin ve Rize mahallelerinin arasından yürüyerek de bu noktaya ulaşabilirler. Ayrıca şehir merkezinden bineceğiniz taksiler ile kısa sürede tepeye ulaşmanız da mümkündür. Bölgenin tam konumuna Google Maps linkinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Rize Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir