Kocaeli SEKA Park

Kocaeli’de bulunan SEKA Park, sadece Koceli’nin değil aynı zamanda Marmara Bölgesi’nin en büyük etkinlik alanlarından bir tanesidir. 580 dönüm gibi bir araziye sahip olan SEKA, adını bölgeden bulunan eski kağıt fabrikasından almaktadır. 2005 yılında kapatılan SEKA Kağıt Fabrikası’nın arazisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Konumu itibariyle oldukça değerli olan bu arazi, büyük bir park şeklinde projelendirilmiştir.

SEKA Park’ta Neler Var?

Kocaeli’de gezilecek yerlerinden başında gelen Parkta 6 bin kadar ağaç bulunmaktadır. Hemen deniz kenarında yer alan park, yeşil ile mavinin buluştuğu bir yerdir. Park, Kocaeliler için bir nefes alma yeri ve doğa ile sakin bir yürüyüş yeridir. Kocaeli’de her yaştan insanın buluştuğu bu park, şehrin stresinden ve gürültüsünden biraz olsun uzaklaşabilmek için tercih edilebilecek en ideal yerdir.

Parkta bir parktan çok daha fazlası var. Yeşil alanların, bitkilerin ve ağaçların yanı sıra park içerisinde; Kağıt Müzesi, Kent Müzesi, iskele, marina iskelesi, deniz gözetleme kulesi, ışık kuleleri, denize inen kızak alanları, rıhtım ışıklandırmaları, oturma alanları, deniz kenarında büfeler, dinlenme sahaları, plaj, yürüme bantları, suda ışık gösterileri, kongre salonları, görsel sanat atölyeleri, gösteri salonları, festival alanı, gölet, restoranlar ve kafeler, sergi salonları, spor sahaları ve çocuklar için oyun alanları gibi yerler bulunmaktadır.

Kocaeli SEKA Park
Kocaeli SEKA Park

SEKA Park Tırmanma Duvarı

Park içerisinde yer alan eğlenceli aktivitelerden biri de tırmanış duvarıdır. Dağ Tırmanışları Kulübü’nün öncülüğünde hazırlanan tırman duvarı, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çeken bir aktivitedir. Açıldığı günden itibaren büyük ilgi gören yapay duvar, 8 metre yüksekliğe ve 50 metre genişliğe sahiptir. Tırmanış eğitiminin ardından burada tırmanış gerçekleştirmek mümkündür.

Tırmanma duvarının haricinde SEKA Park Spor Tesisleri içerisinde çim saha, tenis kortu ve paten pisti de bulunmaktadır.

SEKA Park Spor Tesisleri
SEKA Park Spor Tesisleri

SEKA Park Restoranlar ve Kafeler

Deniz kenarında yer alan park içerisinde çeşitli lokantalar ve kafeler bulunmaktadır. Özellikle sabah kahvaltıları için tercih edilen bu yerlerde; öğle yemeği ve akşam yemeği yemeniz de mümkündür. Denize manzarası eşliğinde, parkın içerisinde çayınızı yudumlayarak günün stresini atabilirsiniz.

Palmiye Cafe & Bistro: Deniz kenarında yer alan bu yer, park içinde dinlenmek ve bir şeyler içmek için tercih edilecek yerlerden biridir. Sabah kahvaltısının da sunulduğu kafede fiyatlar normaldir.

Teras Kafe: Parkta bulunan bir başka kafe olan Teras’ta, canlı müzik dinlemek mümkündür. Özellikle kalabalık grupların tercih ettiği bu mekanda zengin bir menü bulunmaktadır. Teras Kafe; sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği, vejetaryen yemekler, mantı ve tatlı çeşitleri sunmaktadır.

Marmara Balık Restoran: Parkta balık yemek için tercih edilen yerlerin başında Marmara Balık Restoran gelmektedir. Hem lezzetli yemekleri hem de servisi ile birlikte park içerisindeki önemli mekanlardandır.

Özsar Et Yemekleri, Marina Cafe ve Yağmur Et Lokantası gibi mekanlar, park içerisinde diğer işletmelerdir.

SEKA Park Restoran Kafe
SEKA Park Restoran Kafe

SEKA Park’a Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

SEKA, İzmit şehir merkezindeki Kozluk Mahallesi’nde deniz kenarında yer almaktadır. İstanbul’dan İzmit’e doğru giderken E-5 (D-100) karayolunu takip ederek parka kolayca ulaşabilirsiniz. Şehrin pek çok noktasında tabelalar aracılığı ile parka ulaşılmaktadır. Parkın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktalara Kocaeli Gezilecek Yerler başlıklı konumuzdan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir