TürkiyeKayakMerkezleri

Türkiye Kayak Merkezleri

Kış turizmi açısından oldukça zengin bir ülke olan Türkiye’de, çok sayıda kayak merkezi bulunmaktadır. Türkiye kayak merkezlerinin sayısı gün geçtikçe artarken teknolojik imkanların kullanılmasıyla beraber daha güvenli ve keyifli bir şekilde kayak yapma olanağı sunulmaktadır.

Türkiye Kayak Merkezleri

Türkiye’nin bir çok ilinde kayak ve snowboard için uygun tesisler inşa edilmiştir. Kış aylarında yağan kar ile birlikte özellikle aralık-nisan ayları arasında Türkiye kayak mevsimi canlanmaktadır. Tatil Ana sitesi olarak bu yazımızda kayak merkezleri hakkında genel bilgiler vereceğiz. Sitemizde Türkiye kayak merkezleri hakkında geniş bilgilere ulaşabilirsiniz. Her gün güncellenen içeriklerde, kayak tesislerini bu kısımda listeleyeceğiz.

Davraz Kayak Merkezi (Isparta)

Davraz Dağı’nda bulunan Davraz Kayak Merkezi, Akdeniz Bölgesi’nde tercih edilen kış turizmi merkezlerinden bir tanesidir. Isparta ili sınırları içerisindeki Davraz Kayak Merkezi’ndeki pistlerin toplam uzunluğu 23,5 kilometreye ulaşmaktadır. 12 ayrı piste sahip olan Davraz, hem yeni başlayan kayakçılar hem de ileri düzey kayakçılar için uygun bir tesistir.

Detaylı Bilgi: Davraz Kayak Merkezi

Davraz Kayak Merkezi Isparta
Davraz Kayak Merkezi Isparta

Elmadağ Kayak Merkezi (Ankara)

Ankara şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Elmadağ Kayak Merkezi, Ankara’ya yakın olması nedeniyle tercih edilen kayak merkezlerinden bir tanesidir. Toplam uzunluğu 700 metre kadar olan pistler, ağaçsız bir bölgede yer almaktadır. Kayak yapmak isteyenler için kolay, orta ve zor seviyelerde pistler olmasına karşın bölgenin yapısı nedeniyle snowboard yapmak için uygun alan bulunmamaktadır.

Detaylı Bilgi: Elmadağ Kayak Merkezi

Elmadağ Kayak Merkezi Ankara
Elmadağ Kayak Merkezi Ankara

Erciyes Kayak Merkezi (Kayseri)

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden bir tanesi, Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi’dir. 1989 yılında Uluslararası Kayak Merkezi ilan edilen Erciyes Kayak Merkezi, ortalama 6 aylık bir kayak sezonuna sahiptir. Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’de kayak yapmak için tercih edilebilecek yerler arasında üst sıralardadır.

Erciyes Kayak Merkezi, sadece pistleriyle değil konaklama seçenekleriyle de ön plana çıkmaktadır. Kayak keyfini yaşarken konaklayabileceğiniz çok sayıda otel bulunmaktadır. Erciyes otellerinin fiyat aralığı değişmekle beraber kayak mevsiminde bir hayli yoğun taleple karşılaşmaktadır.

Detaylı Bilgi: Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi
Erciyes Kayak Merkezi

Ilgaz Kayak Merkezi (Kastamonu/Çankırı)

Kastamonu ve Çankırı illerinin arasındaki Ilgaz Milli Parkı’nda yer alan Ilgaz Kayak Merkezi, sadece kış turizminde değil doğa turizminde de önemli bir yere sahiptir. Bölgenin bitki örtüsü, kayak keyfinin yanına bir de doyumsuz bir manzara eklemektedir. 3 farklı pist bulunan Ilgaz Kayak Merkezi, Ankara’ya yakın olması sebebiyle de yoğun talep alan yerlerden biridir.

Ilgaz’ın hem Çankırı hem de Kastamonu tarafında konaklama tesisleri bulunmaktadır. Ilgaz otellerinde konaklayarak hem kayak hem snowboard hem de doğa keyfini bir arada yaşamanız mümkündür. Doruk Otel, Etap Altınel Ilgaz Dağbaşı Otel ve Ilgaz Mountain Resort; Ilgaz otelleri içinde en çok tercih edilenlerdir.

Detaylı Bilgi: Ilgaz Kayak Merkezi

Ilgaz Kayak Merkezi
Ilgaz Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi (Bolu)

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi, Köroğlu Dağları üzerinde bulunan Köroğlu Milli Parkı içerisinde yer alan bir kayak merkezidir. Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya’ya yıl boyunca yerli ve yabancı turistler gelmektedir. İçerisinde toplam 14 pist bulunan Kartalkaya Merkezi, her seviyeden kayakçı için uygun bir yerdir.

Kayak tesisleriyle beraber Kartalkaya’daki konaklama alt yapısına da önem verilmiştir. Bölgedeki otellerin ortalama kapasitesi 1.250 kişi civarındadır. Çok sayıdaki Kartalkaya otelleri içerisinden uygun fiyat aralığındaki otelleri konaklama için tercih edebilirsiniz.

Detaylı Bilgi: Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi
Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi (Kocaeli)

Marmara Bölgesi’ndeki önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli’de bulunmaktadır. Samanlı Dağı’nın en yüksek noktasında bulunan Kartepe, farklı kayak seviyelerini barındırmaktadır. İstanbul’dan düzenlenen günübirlik turlarla kış mevsiminde canlanan Kartepe Kayak Merkezi’nde 14 adet doğal pist bulunmaktadır.

Detaylı Bilgi: Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi
Kartepe Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi (Erzurum)

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum turizminin de ana gelir kaynağı konumdadır. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları’nın Palandöken’de düzenlenmiş olması, bölgenin popülaritesini arttırmıştır. Dünyanın en uzun ve dik kayak pistleri arasında yer alan Palandöken’deki en uzun pist 12 kilometre, toplam pistler ise 28 kilometre uzunluğundadır.

Detaylı Bilgi: Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi
Palandöken Kayak Merkezi

Uludağ Kayak Merkezi (Bursa)

Bursa’nın güneybatısındaki Fatintepe ve Kuşaklıkaya tepelerinin üzerine kurulan Uludağ Kayak Merkezi, Türkiye’nin en popüler kayak merkezi olarak gösterilmektedir. Uludağ Milli Parkı’nda yer alan kayak merkezi, Bursa şehir merkezine oldukça yakın bir konumdadır.

Kış sezonunun en göz kayak merkezi olan Uludağ’daki oteller ve tatil köyleri de oldukça iyi durumdadır. Bölgedeki otellerin yanı sıra eğlence merkezleri ve alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Uludağ otelleri, Türkiye kayak merkezleri içerisinde en lüks otellerden bazılarını barındırmaktadır. Uludağ’da kayak yapmak kadar Uludağ otellerinde konaklamak da bir hayli keyiflidir.

Detaylı Bilgi: Uludağ Kayak Merkezi

Uludağ Kayak Merkezi
Uludağ Kayak Merkezi

Sarıkamış Kayak Merkezi (Kars)

Özellikle kaliteli kar yapısıyla Türkiye’de ön plana çıkan kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars şehrinin turizmine büyük katkı sağlamaktadır. Kış turizmi için tercih edilen yerlerden biri olan Kars Sarıkamış Kayak Merkezi, dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahiptir. Çam ağaçlarının arasında kayak keyfini yaşamak için Sarıkamış Kayak Merkezi’ni tercih edebilirsiniz.

Detaylı Bilgi: Sarıkamış Kayak Merkezi

Kars Sarıkamış Kayak Merkezi
Kars Sarıkamış Kayak Merkezi

Zigana Kayak Merkezi (Gümüşhane)

Gümüşhane ve Trabzon arasında yer alan Zigana Kayak Merkezi, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kış turizminde önde gelen noktalarından biridir. Ormanlık bir alanda bulunan Zigana Kayak Merkezi’nin 1900 metre ile 2500 metre yükseklikleri arasındaki noktalar, kayak yapmaya uygundur.

Detaylı Bilgi: Zigana Kayak Merkezi

Zigana Kayak Merkezi
Zigana Kayak Merkezi

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir