Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, daha çok bilinen ismiyle Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak geçmektedir. 100 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin en büyük bahçesidir. Büyüklük olarak dünyanın en önemli hayvanat bahçelerinden biri olan Hayvanat Bahçesi, şehrin en çok ziyaret çeken noktalarından birisidir.

Türkiye’de başarıyla uygulanan hayvanat bahçesi modellerinden biri olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde pek çok farklı türden yüzlerce hayvan yaşamaktadır. Oldukça fazla sayıda hayvan türüne ev sahipliği yapmanın yanı sıra parkı öne çıkaran özelliklerden bazıları; hayvanlar için sunulan doğal ve geniş alanlar, misafirlerin hizmetindeki imkanlar ve başarılı peyzaj çalışmalarıdır.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki Hayvanlar

Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde 90 farklı türden 3.720 hayvan bulunan kuş kafesi, 74 farklı türden 2.950 hayvan bulunan akvaryum, 10 farklı türden 64 hayvan bulunan maymun evi, timsah ve yılanlardan oluşan sürüngen evi ve diğer hayvan türleri için özel olarak dizayn edilen kafesler bulunmaktadır.

Hayvanat bahçesinin bir diğer ilgi çekici bölümü ise Safari Parkı’dır. Türkiye’nin ilk ve tek Safari Parkı özelliğine sahip olan alan, 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete sunulmuştur. Bu kısımda Lama, geyik, kanguru gibi 70 farklı türde yaklaşık 200 hayvan, doğal ortamlarında olduğu gibi özgürce dolaşmaktadır. Safari Parkı ziyaret eden misafirler, özel araçlar eşliğinde bu alanın içerisinde gezinme fırsatı bulmaktadır.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi
Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi 2022 Giriş Fiyatları Ne Kadar ?

Hayvanat bahçesinin giriş ücretleri, oldukça uygundur. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan hayvanat bahçesine giriş fiyatları;

Öğrenci: 8 TL
Tam: 16 TL

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Ziyaret Günleri ve Saatleri

Gaziantep Hayvanat Bahçesi; resmi tatiller, özel günler, bayramlar ve hafta sonları da dahil olmak üzere her zaman ziyarete açıktır. Hayvanat bahçesinin giriş saatleri ise yaz döneminde ve kış döneminde farklılık göstermektedir.

Yaz sezonu (Nisan-Eylül) : 09:00-18:00
Kış sezonu (Ekim-Mart) : 08:00-17:00

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Gaziantep Üniversitesi’nin hemen yanında bulunan hayvanat bahçesi, il merkezinden 11 kilometre uzaktadır. Şehir merkezinden Atatürk Bulvarı’na girdikten sonra Üniversite Bulvarı’na geçerek yolun sonundaki hayvanat bahçesine kolayca ulaşabilirsiniz.

Hayvanat bahçesine gitmek için toplu taşıma aracı kullanacak olanlar ise Balıklı’dan kalkan ve üniversite istikametine giden halk otobüslerini tercih edebilirler. Bu otobüsünde geçiş güzergahı; Balıklı, Yeşilsu, Kırkayak, Antep Lisesi, Ordu Caddesi, Binevler ve Üniversite şeklindedir. Hayvanat bahçesinin tam konumu için Google Maps linkine bakabilirsiniz.

Şehirdeki bir başka turistik nokta için Gaziantep Kalesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum