İzmir Buca Gölet

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Buca Gölet, İzmir’in gözde dinlenme yerlerinden bir tanesidir. 167.000 metrekarelik bir alanı kaplayan gölet, Buca Belediyesi tarafından işletilmektedir. 1998 yılının Nisan ayında Buca Belediyesi tarafından Buca Gölet Rekreasyon Alanı olarak yapımına başlanan bölge, 1999 yılının Mart ayında tamamlanmış ve halkın kullanımına sunulmuştur.

Şehrin stresinden biraz olsun uzaklaşarak rahatlayabileceğiniz bir yer olan gölet içerisinde pek çok hizmet sunulmaktadır. Gölet içerisinde 300 kişi kapasiteli Göl Restoran, 600 kişi kapasiteli Göl Salonu Seyir Kafe, mangal alanı, şarküteri, amfi tiyatro, piknik alanı, Ada Kafe&Bar, seyir terasları, çocuk oyun parkları, market, bebek bakım odası, mescid ve otopark bulunmaktadır.

Özellikle bahar ve yaz dönemlerinde oldukça kalabalık olan gölet, bu tarihlerde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Gölette bulunan amfi tiyatroda konserler, tiyatrolar ve farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca yine bahar ve yaz mevsimlerinde şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler, bu alanda piknik yapmaktadır. Gölette piknik yapmak için ortalama 100 TL’ye mangal kiralamanız mümkündür.

Buca Gölet İzmir
Buca Gölet İzmir

Buca Gölet’e Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan gölet alanı, İzmir il merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Gölet alanının Buca ilçe merkezine uzaklığı ise 7 kilometredir. Gölete otobüsle gitmek için Ufuk Mahallesi – Demirciköy hattında çalışan 176 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz. İzmir Hasan Ağa’nın önünden kalkan dolmuşlarla da Buca Gölet’e ulaşmanız mümkündür.

Restoran fiyatlarını Bucamar sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. İzmir Gezilecek Yerler sayfamızdan şehirdeki diğer turistik noktaları öğrenebilirsiniz. Şehirdeki bütün turistik noktalar için İzmir Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Gölet Restoran Telefon Numarası: 0 232 443 07 40

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 yorum