Kocaeli Kandıra Cebeci Halk Plajı

Kocaeli’de bulunan iki mavi bayraklı plajdan biri olan Kandıra Cebeci Halk Plajı, yaz sezonunda oldukça yoğun oluyor.

Karamürsel’deki Altınkemer Halk Plajı ile beraber Kocaeli’nin ikinci mavi bayraklı plajı olan Kandıra Cebeci Halk Plajı, Karadeniz sahillerinde temizliği ile ön plana çıkıyor. Cebeci Halk Plajı, sadece Kocaelililerin değil İstanbulluların da uğrak noktalarından biri haline geliyor. İstanbul’a yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle komşu illerden bölgeye ilgi oluyor.

İlk olarak 2013 yılında mavi bayrak alan Cebeci Halk Plajı, o tarihten itibaren 2015 yılında ikinci kez bu ödüle layık görüldü. Yaklaşık 400 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olan plaj, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor.

Kocaeli Kandıra Cebeci Halk Plajı
Kocaeli Kandıra Cebeci Halk Plajı

Kandıra Cebeci Halk Plajı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Kocaeli’nin tatil beldelerinden Kefken’e oldukça yakın bir konumda bulunan Cebeci Halk Plajı’na ulaşmak için Tem Otoyolu’nun Kandıra Gişeleri’nden çıktıktan sonra 40 kilometre kadar gidip Kandıra’ya, oradan da Kefken tabelalarının takip ederek 20 kilometre sonra Kefken’e ulaşabilirsiniz.  Adapazarı-Kaynarca yolu üzerinden 55 kilometrelik bir yolculukla Kefken’e ulaşabilirsiniz. Kefken’den sonra Cebeci Halk Plajı’na gitmek için 3 kilometre kadar ilerlemeniz gerekiyor.

İstanbul’dan otobüs ile Kandıra Cebeci Halk Plajı’na gitmek için öncelikle Kocaeli Otogarı’na gitmeniz gerekiyor. Anadolu Yakası Maltepe Carrefoursa’nın karşısından kalkan 200 numaralı Kocaeli Büyükşehir Belediye otobüslerini kullanarak İzmit Otogarı’na ulaşabilirsiniz. İzmit Otogarı’ndan Kandıra’ya giden otobüsleri kullanarak ilçeye ulaşmalısınız. Kandıra’dan ise Kandıra-Kefken-Cebeci minibüslerini kullanabilirsiniz. Yaz döneminde bu minibüs hattı sık bir şekilde işlemektedir.

Direkt olarak Kandıra’ya gitmek için ise İstanbul Harem Otogarı’ndan kalkan ve Kandıra Otogarı’na giden otobüs firmalarını kullanabilirsiniz. Plajın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik bölgeler için Kocaeli Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum