İzmir Kültürpark Fuar Alanı

İzmir Kültürpark, Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin diğer devletlerle olan ekonomik bağlantısını güçlendirmek için kurulmuştur ve İzmir Fuar Alanı olarak da bilinmektedir.

Kültürpark Fuar Alanı, 1931-1941 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve sonrasında iki dönem Sağlık Bakanlığı yapmış devlet adamı Behçet Salih Uz’un öncülüğünde 1 Ocak 1936 tarihinde açılmıştır.

İzmir Kültürpark Fuar Alanı, 420.00 metrekarelik oldukça geniş bir alana kurulmuştur. İzmir Kültürpark içerisinde 14 kapalı sergi salonu, 4 adet konferans salonu, Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Fuar Evlendirme Dairesi, İzmir Sanat Merkezi, Celal Atik Spor Salonu, lunapark, hayvanat bahçesi, paraşüt kulesi, Gençlik Tiyatrosu, Resim-Heykel Müzesi, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi gibi mekanlar bulunmaktadır. Bu mekanların yanı sıra 1850 metre uzunluğundaki tartan pist koşu parkuru, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortları, halı saha gibi spor mekanları, parkın diğer unsurlarıdır.

Kültürpark’ta 8.000’den fazla ağaç bulunmaktadır. Park içerisinde ağaçların ve bitki örtüsünün künyesi çıkartılmış ve sigortalanmıştır.

Kültürpark Fuar Alanı’nda yıl boyunca pek çok fuar ve etkinlik düzenlenmektedir. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu etkinliklerin en bilinenidir. Bunun haricinde İzmir Gelinlik Fuarı, İzmir Çanta Ayakkabı Fuarı, İzmir Kitap Fuarı, İzmir Bitki Fuarı gibi giyim, sanayi, kitap, bitki gibi farklı alanlarda fuarlar düzenlenmektedir.

İzmir Kültürpark Fuar Alanı
İzmir Kültürpark Fuar Alanı

İzmir Kültürpark Fuar Alanı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Kültürpark Fuar Alanı, İzmir şehir merkezinde Konak’ta yer almaktadır. Fuar Kültürpark Alanı’na gitmek için Montrö, Alsancak ve Basmane güzergahını kullanan otobüslerden yararlanabilirsiniz. Metro kullanacak olanlar ise Basmane İstasyonu’nda inmelidir. Parkın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz. Şehirdeki bütün turistik noktaları öğrenmek için İzmir Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

İzmir Kültürpark Fuar Alanı Telefon Numarası: 0 232 497 10 00

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

22 yorum