Samsun Sukay Su Kayağı Merkezi

Samsun Sukay Su Kayağı Merkezi, Karadeniz’in ilk su kayak tesisi olma özelliğine sahiptir. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehri Samsun’da bulunan Sukay Su Kayağı Merkezi, Nisan 2011 tarihinde tamamlanmıştır ve 1 Temmuz 2011 tarihinde hizmete açılmıştır.

Türkiye’nin deniz üzerine yapılan ilk kablolu su kayağı merkezi olan Sukay, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. Sukay Tesisi içerisinde; su kayağı eğitim parkuru, plaj, kamp alanı, karavan parkı, dinlenme ve izleme platformları, kafe, kablosuz internet bağlantısı ve voleybol sahası yer almaktadır. Samsun’un en iddialı tesislerinden olan Sukay, su sporu merkezi olmak yolunda ilerlemektedir.

Samsun Sukay Su Kayağı Merkezi
Samsun Sukay Su Kayağı Merkezi

Samsun Sukay Tesisi

Samsun Sukay Su Kayağı’nda 5 direkli 656 metre uzunluğunda kablo üzerine 7 tane taşıyıcı konularak tutunma ipi yardımıyla kayakçıları belirli bir hızla çeken kablo bulunmaktadır. Kablonun çekme hızı, saatte 20 kilometre ile 60 kilometre arasında değişmektedir. Kablonun yüksekliği 11 metredir. Elektrikli motor, mekanik ve hava basınç mekanizma işlevleriyle entegreli bir sistem mevcuttur.

Ana parkurda 4 adet atlama rampası bulunmaktadır  (kicker, funbox, international kicker

, slider) ayrıca slalom sevenler için parkur uzunluğu idealdir. Eğitim parkuru sukayağı boardlarının tamamı ile eğitim verilecek şekilde yapılmıştır.

Samsun Sukay
Samsun Sukay

Samsun Sukay Su Ada Havuzu

Sukay Tesisi içerisine inşa edilmiş bir adet havuz bulunmaktadır. Deniz üzerinde bu havuzun adı Su Ada’dır. Su Ada’da iki adet su kaydırağı bulunmaktadır.

Samsun Karavan Kamping Fiyat Listesi

Samsun Sukay Tesisi içerisinde bulunan Karavan Kamping 2015 fiyat listesi şu şekildedir:

Karavan Yeri Günlük: 60 TL
Karavan Yeri Aylık: 1.000 TL
Çadır Yeri Günlük: 45 TL
Çadır Yeri Aylık: 900 TL

Bu fiyatlara ortak kullanım dahilinde elektrik ve su ücretleri dahildir. Konaklama ücretleri günlüktür. Konaklama fiyatları, iki kişiye kadar geçerlidir ve iki kişiden sonra kişi başı günlük 5 TL ek ücret alınmaktadır. Bu ücretler, kendi çadır veya karavanlarıyla gelenlerin yer ücretleridir. Tesis içerisinde 24 saat güvenlik, sıcak duş, tuvalet ve kablosuz internet hizmeti vardır.

Sukay Su Kayağı Merkezi
Sukay Su Kayağı Merkezi

Sukay Su Kayağı Merkezi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Samsun Sukay Su Kayağı Merkezi, Samsun’un Canik ilçesinde yer almaktadır. Belediye Evleri Mahallesi sınırları içerisinde Sukay, Bandırma Vapuru Müzesi‘nin yan tarafındadır.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum