Area51

Dünyanın Yasak Yerleri

Dünyanın çeşitli ülkelerinde ve çeşitli şehirlerinde yer alan bazı bölgeler, Dünyanın yasak yerleri olarak ziyaretçilere kapalı durumda. Hükümetlerin gizli çalışmaları, dini bölgeler, kültürel yerler gibi farklı sebeplerle girilemeyen bu bölgelere ancak fotoğraflar yardımıyla erişebiliyorsunuz. Gizlice veya izin alınarak çekilmiş fotoğraflarla birlikte Dünyanın girilmesinin yasak olan bazı yerleri:

Dünyanın Yasak Yerleri

Dünyanın Yasak Yerleri: Area 51
Dünyanın Yasak Yerleri: Area 51
Area 51, ABD

Televizyonlara, dizilere ve filmlere sıkça konu olan Area 51, Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan yasak bir bölge. Bölge hakkında çok fazla bilgi sunulmamasına karşın burada UFO’ların bulunduğu ve uzaylılarla iletişim çalışmalarının yürütüldüğü bir yer olduğu tahmin ediliyor.

Ise Grand Shrine
Ise Grand Shrine, Japonya

İnşası M.Ö. 400 yılına dayanan Ise Grand Shrine, Japonya’da girilmesi yasak olan bir yer. Japon mitolojisinde Güneş Tanrısı Amaterasu’nun evi olarak bilinen bölgeye sadece rahip ve rahibeler girebiliyor. Japon Hükümeti tarafından getirilen yasakla, buraya turistlerin giriş yapmasına izin verilmiyor.

Nort Sentinel Adası
Nort Sentinel Adası, Bangladeş

Bangladeş’de yer alan Nort Sentinel Adası, 1996 yılına kadar ziyarete açık bir yerdir. National Geographic ekibinin çekimleri ile daha da ünlenen bu güzel adaya girişler, Bangladeş hükümeti tarafından yasaklandı. Bunun sebebi, dış dünya ile olan etkileşimden dolayı yerlilerin kültürünün zarar görmesi.

Moskava’nın şehir altı tünelleri
Moskova Şehir Altı Tünelleri, Rusya

Sovyet Rusya döneminde Stalin’in talimatıyla inşa edilen tüneller, Moskova şehrinin altında bir ağ oluşturuyor. 30.000 kişi kapasiteye sahip olduğu bilinen Moskova şehir altı tünelleri, yapıldığı dönemde ”Metro 2” adıyla isimlendiriliyordu. Bu tüneller gezilmesi yasak olan bölgelerden biridir ve gezmeye kalktığınız zaman Rus gizli servis ajansı olan KGB ajanslarını karşınızda görmeniz muhtemeldir.

Mount Weather
Mount Weather, Virgina, ABD

Amerika Virgina’da bulunan Mount Weather, Amerika’daki bir başka yasar bölge. Blue Ridge Dağları’nın eteklerinde bulunan Mount Weather Merkezi, ABD hükümetinin acil durum operasyonlarını kontrol ettiği yer olarak biliniyor. 1958 yılında Sovyet Rusya’nın Sputnik uydusunu uzaya fırlatmasının ardından savunma amaçlı kurulan merkeze ABD’nin üst düzey bürokratlarının dahi giriş izni bulunmuyor.

Beyaz Centilmenler Kulübü
Beyaz Centilmenler Kulübü, Londra

İngiltere’nin Londra kentinde bulunan Beyaz Centilmenler Kulübü,ülkenin en pahalı kulübü olarak biliniyor. Bu pahalı kulübe girmek için bir kaç şartı karşılamanız gerekiyor. Beyaz Centilmenler isimli kulübe; zengin, güçlü, mevki sahibi ve kraliyet ailesi üyelerinin girmesine müsade ediliyor.

Room 39
Room 39, Kuzey Kore

Dünyadaki yasaklı yerler listesini yapmışken bu listeye Kuzey Kore’den bir yerin girmemesi çok zordu. Yasaklar ülkesi olarak adlandırılan Kuzey Kore’de hükümete ait bir alan yasak bölge ilan edilmiştir. Bu yasak bölgedeki ilgi çekici yer ise 39 numara. Room 39 olarak bilinen bölgede, hükümetin illegal aktivitelerinin organize edildiği söyleniyor.

RAF Menwith Hill
RAF Menwith Hill, İngiltere

İngiltere’de bulunan RAF Menwith Hill, dünyanın en büyük elektrik denetleme istasyonu olarak biliniyor. Devasa bir uyduya sahip olan ve tüm dünya ile iletişim kurulabilecek bir merkeze sahip olan Raf Menwith Hill, elektrik ve iletişim konusunda bu kadar önemli bir nokta olarak girişlerinin yasak olmasını hak ediyor.

Coca Cola’nın Üretim Merkezi
Coca Cola Üretim Merkezi, ABD

Dünyaca ünlü Coca Cola firmasının ürettiği kolaların formülünün gizli olduğu bilgisini bir yerlerden okumuş olabilirsiniz. Coca Cola’nın üretim merkezine girmek öyle kolay değil. Formülün gizli tutulması amacıyla buraya girmek hayli zor bir iş.

Vatikan’ın Gizli Arşivleri
Vatikan’ın Gizli Arşivleri, Vatikan, İtalya

İtalya’nın Roma şehrinde bulunan ve dünyanın yüzölçümü olarak en küçük ülkesi olan Vatikan’da yasak bölgeler yer alıyor. Vatikan politikası gereği üzerinden 75 yıl geçen belgeler, kamuoyu ile paylaşılıyor. Hatta 1881 yılına kadar bazı akademisyenler ve bilimsel araştırma yapanlar, Vatikan’ın gizli arşivlerine ulaşabiliyordu. Günümüzde ise gizli arşivlere hiçbir şekilde ulaşım izni verilmiyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir