Adana Köprüköy Yeşil Camii

Adana’da gezilecek yerlerden biri olan Köprüköy Yeşil Camii, sarmaşıklarla çevrili minaresiyle oldukça ilgi çekici bir yer.

Adana’nın Merkez Yüreğir ilçesinde bulunan Köprüköy Camii, minarisi e dahil tümüyle sarmaşıklarla kaplı durumda. Köprüköy Camisi’nin avlusu, bir avludan çok cennet bahçesini andırıyor. Bu özellikleri nedeniyle halk arasında Yeşil Camii olarak da bilinen bu cami, Seyhan Nehri’nin hemen kıyısında yer alıyor.

Köprüköy Camii, 1930 yılında inşa edilmiştir. Gönüllü cemaat tarafından bakımı yapılan gül bahçesinde gül çeşitlerinin yanı sıra begonya, lavanta, nergis, gelin duvağı, defne gibi bitkiler bulunuyor. Bu bahçeyle ünlenmeye başlayan camide sarmaşıklar kesilmiyor ve uçları şerefeye doğru yönlendiriliyor. Bu sayede sarmaşıklar tüm yapıyı sarıyor. Cami cemaatinin çabasıyla beraber herkes gönüllü olarak çiçekleri budama, sulama ve ilaçlama gibi işleri paylaşmış durumda. Bununla beraber Yeşil Camii Koruma Derneği kuruldu. Camiye bir adet kütüphane ve bir adet çay bahçesi inşa edildi. Bu sayede ibadet görevinin yanısıra insanların burada çay içip, kitap okuyabilecekleri bir ortam oluşturuldu.

Bu ilginç cami, zamanla turizm konusunda adını duyuruyor ve Adana’ya gelenlerin gezilecek yerler listesinde yer almaya başlıyor. Siz de fotoğraf çekmek, ibadet etmek, çay bahçesinde oturarak kitap okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Adana Köprüköy Yeşil Camii
Adana Köprüköy Yeşil Camii

Köprüköy Yeşil Camii’ye Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Yeşil Camii, Adana’nın Merkez Yüreğir ilçesindeki Köprülü Mahallesi’nde yer almaktadır. Caminin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bir başka turistik nokta için Adana Ulu Camii başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir