Adana Yumurtalık Ayas Belediye Plajı

Adana’nın denize girilecek yerlerinden olan Yumurtalık Ayas Belediye Plajı, 2015 yılında mavi bayrak ödülü alarak şehrin tek mavi bayraklı plajı olma unvanına sahip oldu. Adana sahil kesiminde bulunan Yumurtalık ilçesi, antik çağa kadar uzanan tarihi, kültürel değerleri, tertemiz ve berrak denizi ile Adana yaz turizminin gözde yerlerinden biri haline gelmiştir.

Antik çağdaki adı ”Aegera” olarak bilinen bu yerleşim yeri, tarih sahnesinde önemli bir liman kenti olarak öne çıkmıştır. 13.yüzyılın ikinci yarısından itibaren deniz ve karayoluyla Hindistan’dan gelen ürünler, Venedik ve Cenova gibi İtalyan kentlerine sevk edilirken bu kent limanı, önemli bir rol oynamıştır.

Eski adı Ayas olan ve halk arasında hala kullanılmaya devam eden ilçenin ismi, Türkçeleştirmek için Yumurtalık olarak değiştirilmiştir. İnternette veya halk arasında Ayas ilçesi, Ayas Halk Plajı, Ayas Sahili gibi isimler duyarsanız şaşırmayın.

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde denize girmeye uygun bir çok yer bulunmaktadır. Yumurtalık Belediyesi Plajı, Ayas Belediye Plajı veya Ayas Plajı olarak bilinen yazımızda bahsettiğimiz bu bölge, ilçe merkezinin doğu tarafında yer almaktadır.

Adana Yumurtalık Ayas Belediye Plajı
Adana Yumurtalık Ayas Belediye Plajı

Yumurtalık Ayas Belediye Plajı Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Yumurtalık ilçesi, Adana şehir merkezine 80 kilometre, Ceyhan’a ise 30 kilometre uzaklıktadır. Adana Otogar’dan ortalama yarım saatte bir kalkan otobüsleri kullanarak Yumurtalık ilçesine ulaşabilirsiniz. Özel araç ile gidecek olanların ise önce Adana-Ceyhan yolundan Ceyhan’a ulaşması oradan da Yumurtalık yoluna devam etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca yaz dönemleri başta olmak üzere Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Adana-Yumurtalık arası işleyen otobüsleri bulunmaktadır. 403 numaralı otobüs, Adana Taşköprü- Ceyhan Yumurtalık arasında işlemektedir. Plajın tam konumu için Google Maps linkine göz atabilirsiniz.

Adana Taşköprü – Ceyhan Yumurtalık Otobüs Saatleri

06:30 / 06:00
14:45 / 12:45
17:30 / 17:15

Adana’da bir başka sahil ilçesindeki turistik noktaları öğrenmek için Karataş Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir