Adıyaman Müzesi

Adıyaman Müzesi, Adıyaman’da gezilecek yerlerden bir tanesidir. 1982 yılında kurulan müze binası, tek katlıdır. Adıyaman şehir merkezinin işlek noktalarından birine inşa edilen yapı, geniş ve bahçelidir.

Müze içerisinde 20 binden fazla eser sergilenmektedir. Sergilenen eserler şunlardan oluşmaktadır: Paleolitik Döneme ait el baltaları, delici ve kesici aletler; Kalkolitik Döneme ait pişmiş topraktan kaplar, Tunç Çağına ait süs eşyaları; Roma ve İslâm Dönemine ait seramik kaplar sergilenmektedir. Yine çeşitli dönemlere ait mühürler, kadın ve erkek takıları, insan ve hayvan figürinleri, mozaikler, altın, gümüş ve bronz sikkeler; yöreye ait etnoğrafik eserler.

Hem arkeolojik hem de etnografik eserlerin sergilendiği müzede Paleolitik dönemden Osmanlı, Selçuklu, Bizans, İslam, Roma ve Helenistik dönemlere ait eserler bulunmaktadır. Müzenin etnoğrafya kısmında ise Adıyaman ve çevresinde yer alan yörelerin takı, dokuma ve metal ev eşyaları bulunmaktadır.

Müzede bulunan eserler, iki büyük salon ve bu salonları birbirine bağlayan ara salon ile birlikte bahçenin iç kısmında sergilenmektedir. Genellikle Aşağı Fırat Bölgesi’nde yerli ve yabancı grupların yaptığı kazı çalışmalarıyla ortaya çıkan eserlerin yanı sıra, satın alma ve diğer yollarla da eserler müzeye toplanmıştır. Müze, bölgenin en zengin müzelerinden bir tanesidir.

Adıyaman Müzesi
Adıyaman Müzesi

Adıyaman Müzesi’ne Giriş Ücreti Ne Kadar ?

Adıyaman Müzesi’ne giriş ücreti, 5 TL’dir. Müzekart ve Müzekart+ sahipleri, müzeyi ücretsiz olarak gezebilir. *Güncelleme, müzeye girişler ücretsiz hale getirilmiştir. Detaylı bilgi için muze.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Adıyaman Müzesi Ziyaret Saatleri ve Günleri

Adıyaman Müzesi, Nisan-Ekim döneminde 08:00-19:00 saatleri arasında gezilebilmektedir. Kasım-Mart döneminde ise müzenin açılış saati yine 08:00’dır fakat kapanış saati 17:00 olarak değişmektedir. Müzenin kapalı olduğu gün yoktur ve haftanın her günü ziyaret edilebilmektedir.

Adıyaman Müzesi Nerede ?

Müze, şehir merkezindeki Atatürk Bulvarı üzerindedir. Şehirdeki bütün turistik noktalara Adıyaman Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Müze Telefon Numarası: 0 416 216 12 59

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir