BozcaadaKampAlanC4B1

Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı

Kamp hayatını sevenler için, Çanakkale’de kamp yapılacak alanlardan biri olan Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı’nı tanıtacağız sizlere. Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde yer alan kamp alanı, adanın güney kısmında bulunmaktadır. Ada merkezine uzaklığı 5 kilometre, denize uzaklığı ise 200 metre olan Bozcaada Camping, yaklaşık 7,5 dönümlük bir araziyi kapsamaktadır. Ayrıca kamp alanı, Bozcaada’nın ünlü plajı Ayazma’ya yaklaşık 300 metre uzaklıktadır. Kamp alanı, Sulubahçe mevkiindedir.

Siz de benim gibi, doğayı sevenlerdenseniz mutlaka kamp tatilini denemelisiniz. Böcekten, sinekten hemen nem kapmayın çocuğum, bir şey olmaz. ”Ay ben ağaç evde, çadırda kalamam” diyorsanız, hiç bulaşmayın bu işe. Ama doğayı seviyorsanız, taş yapılardan bıktıysanız, şehrin stresinin doğanın huzurunda atmak istiyorsanız; tercihiniz kamp tatili olmalıdır. Türkiye’deki kamp alanları ile ilgili bilgilere, Türkiye Kamp Alanları başlıklı yazımdan ulaşabilirsiniz. Aman neyse, konuyu çok dağıtmadan Bozcaada’daki kamp alanını tanıtmaya devam edeyim ben size. Sonra aklım karışıyor, unutuyorum ne yazacağımı vallahi.

Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı’nın bir kısmı, çam ağaçlarıyla kaplı. Giriş kısmında ağaç yok ama gölgelikler ve ağaç tenteler sayesinde çadırların Güneş’ten etkilenmesi önlenmiş durumda. Çadır kampının yanı sıra karavan kampı için de uygun olan bu alanda, 220V elektrik dağıtan kutular ve prizler var. E her ne kadar doğayla başbaşa kalmak istesek de, telefonları elimizden bırakamıyoruz tabi. Sonra kim Foursquare’da check-in yapıp, Facebook’ta ve Twitter’da paylaşıp, Instagram’a fotoğraf atacak. Merak etmeyin, burada bunların hepsini yapabilirsiniz.

Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı
Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı

Bir de kamp için gerekli malzemeler var tabi. Çadır, uyku tulumu ve mat gibi eşyalar, malzeme listesinin başında yer alıyor. Bozcaada Camping, bu malzemelere sahip olmasanız bile sizler için temin ediyor. Çadırda kalamam ama yine kamp alanına gideceğim diyorsanız, tercihiniz bungalov (ağaç ev) olacak. Tesis içerisinde 9 tane 3 kişilik, 2 adet de çift kişilik bungalov bulunuyor. 3 kişilik olanlarda bir adet çift kişilik, bir adet tek kişilik yatak ve tuvalet bulunuyor. Çift bungalovlarda ise bir adet çift kişilik yatak, tuvalet ve duş bulunuyor.

Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı Sezon Ne Zaman Başlıyor – Bitiyor ?

Bozaada Camping, Mayıs ayında hizmet vermeye başlıyor. Sadece yaz döneminde açık olan kamp alanında, Ekim ayına kadar konaklamak mümkündür. Diğer aylarda ise kamp alanı kapatılıyor. Yavrularım, bence Mayıs-Haziran veya Ağustos-Eylül dönemini tercih edin. Çünkü aşırı sıcaklar, sizi bunaltabilir. Aman başınıza güneş geçmesin, dikkat edin kuzularım.

Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı Fiyatları Ne Kadar ?

Bozcaada Camping içerisinde; elektrik, duş, tuvalet, su, mutfak, otopark, soğutucu ve kablosuz internet hizmetleri ücretsiz olarak sağlanıyor. Kamp alanında kendi kamp malzemelerinizle kalabileceğiniz gibi, tesisten de bu malzemeleri edinebiliyorsunuz. Kamp alanın fiyatları, şu şekilde:

Çadırı kendisi getirenler; 55 TL
Çadırı tesisten kiralayanlar; 70 TL
Bungalov Ev; 300 TL

Yukarıda belirtilen fiyatlar, kişi başı fiyatlardır. Fiyatlara kahvaltı dahil değildir. 0-6 yaş grubundan ücret alınmamaktadır. 6-12 yaş grubundan ise %50 ücret alınmaktadır.

Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı
Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı

Bozcaada’da gezilecek yerler ile ilgili genel bilgiler içeren Bozcaada Gezilecek Yerler yazısını da okuyabilirsiniz.

Bozcaada Camping Telefon Numarası: 0 286 697 04 42 / 0 539 604 50 88

Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Çanakkale’ye Bozaada’da bulunan kamp yerine; İstanbul’dan gitmek isteyenler hem Bursa hem Bandırma hem de Tekirdağ üzerinden feribot ile ulaşabilirler. Çocuklarım, siz kaybolmayın diye navigasyondan dahi zor alacağınız bilgileri, tek tek yazdım aşağı tarafa. Aman dikkatli gidin çocuğum.

– Tekirdağ’dan Bozcaada’ya Nasıl Gidilir ?

İstanbul’dan yaklaşık 400 kilometre uzaklıktaki Bozcaada’ya gitmek için deniz manzaralı bir yolda seyahat ediyorsunuz. Mahmutbey gişelerden paralı yolaa girdikten sonra Kınalı çıkışından Tekirdağ yönüne hareket ediyorsunuz. Tekirdağ-Malkara ve Keşan rotasını takip ettikten sonra Keşan’dan Gelibolu istikametine gidiyorsunuz. Bolayır’ı geçtikten sonra Gelibolu’dan Gelibolu-Lapseki feribotları ile Rumeli’den Anadolu’ya geçiş yapabilirsiniz.

Bu noktadaki diğer bir seçenek ise Eceabat’a kadar devam edip, feribotu kullanmaktır. Gelibolu ve Eceabat arasında 65 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır. Hem Eceabat hem de Kilitbahir İskelesi’nden Çanakkale’ye feribot seferleri düzenlenmektedir. Çanakkale’den sonra İzmir istikametine doğru gidiyorsunuz. Geyikli tabelasından saptıktan sonra 70 kilometre kadar gidiyorsunuz. Geyikli’ye vardığınız zaman ise İskele/Bozcaada tabelasını takip ederek feribotlara ulaşıyorsunuz. Bozcaada’da Ayazma Plajı tabelalarını takip ederek Ayazma Plajı’na ve oradan da 300 metre mesafedeki kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Bölgenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

– Bursa’dan Bozcaada’ya Nasıl Gidilir ?

Eskihisar – Topçular feribotuyla veya Pendik – Yalova hızlı feribotla körfezi dolaşmadan geçip, Bursa, Balıkesir, Susurluk üzerinden Edremit, Ezine ve Geyikli’ye ulaşabilirsiniz.

– Bandırma’dan Bozcaada’ya Nasıl Gidilir ?

Yenikapı’dan kalkan hızlı feribotlar yaklaşık 2-2,5 saatte sizi Bandırma’ya ulaştıracaktır. Ardından izleyeceğiniz Biga, Çardak, Lapseki, Çanakkale güzergahı ile Geyikli’ye ulaşabilirsiniz.

Bozcaada’ya Ankara ve civar illerden gelmek isteyenler ise Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Edremit, Ezine güzergahını kullanarak Geyikli’ye ulaşabilirler. Geyikli’den feribotu kullanarak 20-25 dk’da Bozcaada’ya varırlar. Ankara ile Bozcaada arasında yaklaşık 650 km’dir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir