İzmir Dikili Nebiler Şelalesi

Nebiler Köyü, Nebiler Şelalesi ve Ağlayan Mağara, bölgede gezilecek yerleri oluşturan noktalardır. Nehrin dinginliği ve bitki örtüsünün sağladığı huzur, doğa içinde huzur bulmanızı sağlıyor.

Dört mevsim ziyaretçileri ağırlayan şelale, Dikili Belediyesi tarafından turizme kazandırılmış bir bölge. Doğa turizmi için ideal noktalardan biri olan Nebiler’de; su kaynakları, piknik alanları ve Karaçam ormanlarıyla kaplı bitki örtüsü bulunuyor. Nebiler Şelalesi, halk arasında Aşıklar Şelalesi olarak da adlandırılıyor.

Nebiler Şelalesi, daha çok trekking için tercih edilen bir nokta. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği bölgede doğa yürüyüşleri için hazırlanmış parkurlar bulunuyor. Ayrıca turizm potansiyelinin genişletilmesi için su sporları ve dağ yürüyüşü alanlarına yeni yatırımlar planlanıyor.

İzmir Dikili Nebiler Şelalesi
İzmir Dikili Nebiler Şelalesi

Nebiler Şelalesi – Aşıklar Şelalesi Restoran

Şelalenin bulunduğu bölgede yer alan restoran, ziyaretçilerin yeme-içme ihtiyaçlarını karşılıyor. 400 metrekarelik kapalı alana sahip olan restoranda çeşitli yemekler ve kahvaltı servisi bulunuyor.

Nebiler Aşıklar Şelalesi Efsanesi

Nebiler Köyü ve civarında anlatılan bir hikaye bulunuyor. Hikayeye göre peri padişahının kızı olan Sümeyra, çevre köylerden birinde oturan Yörük Ali’ye aşık olur. Yörük Ali de Sümeyra’ya gönlünü kaptırır. Peri padişahı, kızını bir ölümlüye vermek istemez ve bu aşka karşı çıkar. Bunun üzerine iki çaresiz aşık, her gün Nebiler vadisindeki çınarın altında buluşmaya başlarlar. Peri padişahı, bir gün aşıkların gizlice buluştuğunu öğrenir. Ve Yörük Ali’yi öldürmek için askerleriyle birlikte peşlerine düşerler. Tam onları yakalamak üzereyken, koca çınar yarılır ve aşıkları içine alır. Mucizeye şahit olan peri padişahı insafa gelir ancak aşıklar, aşklarının sonsuza kadar sürmesi için tanrıya dua ederler. Tanrı da onları kayalıklardan akan bir şelaleye çevirir.

Aşkları ebediyete eren aşıkların karşısındaki peri padişahı, şelalenin yukarısında bulunan mağaraya çekilir. Yıllarca gözyaşlarını döken peri padişahının ağlama sesini duyanlar, bu mağarayı Ağlayan Mağara olarak adlandırmaya başlarlar.

İzmir Dikili Nebiler Şelalesi
İzmir Dikili Nebiler Şelalesi

Nebiler Şelalesi’ne Nasıl Gidilir? Nerede? Ulaşım

Nebiler Köyü’ne ulaşmak için Dikili-Ayvalık istikametine doğru 10 kilometre kadar gittikten sonra Nebiler Köyü tabelasından sağa sapıyorsunuz. Bu yolu takip ederek 3 kilometre ilerledikten sonra sola dönen levhayı takip ederek 800 metrelik yolculuğundan ardından şelaleye ulaşıyorsunuz.

İzmir’de gezilecek bütün yerler hakkında bilgi almak için, İzmir Gezilecek Yerler sayfasına bakabilirsiniz.

GPS Koordinantlar: 39°10’0.51″K 26°53’49.12″D (39°10’0.51 26°53’49.12)

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 yorum