Sait Faik Abasıyanık Müzesi İstanbul

Bu yazımda Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni tanıtıyoruz.

Edebiyatımızda önemli yer tutan Sait Faik Abasıyanık’ın eşyaları, fotoğrafları, mektupları ve hayatının bir parçası olan belgeleriyle hazırlanan müze, 22 Ağustos 1959 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Müzenin bulunduğu bina, geçmişte Sait Faik’in burada yaşamasından dolayı önemli bir yerdir. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müze evlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, 1964 yılından itibaren, Darüşşafaka Cemiyeti’nin sorumluluğunda işletilmektedir. 2009-2013 yılları arasında restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı kalan müze, 11 Mayıs 2013 tarihinde çağdaş bir müze görünümüne kavuşturularak tekrar ziyarete açılmıştır.

Müze, bodrum katı ve giriş ile beraber toplamda 4 kattan oluşmaktadır. Müzenin bodrum katında okuma salonu ve eğitim-gösterim salonu bulunmaktadır. Giriş kısmında; yemek odası, misafir odası ve idari bölüm yer almaktadır. Sait Faik’in yatak odası, Sait Faik’in yaşam öyküsünü anlatan kısımlar ve kitap odası bölümleri, müzenin 1.katındadır. Müzenin 2.katında ise Sait Faik Abasıyanık’ın Burgazı ve mektup odası yer almaktadır.

İstanbul’da gezilecek diğer yerleri görmek için, İstanbul Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi İstanbul
Sait Faik Abasıyanık Müzesi İstanbul

Sait Faik Abasıyanık Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar ?

Darüşşafaka Cemiyeti’nin sorumluluğunda bulunan müze, Sait Faik’in vasiyeti doğrultusunda ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Müzeye girişler, ücretsizdir.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi Ziyaret Günleri ve Saatleri

Müze, pazartesi ve salı günleri kapalıdır. Ayrıca resmi tatil ve bayramlarda da ziyaretçi kabul edilmemektedir. Müzeye yapılan grup ziyaretlerinde, tek seferde en çok 15 kişi alınmaktadır. Ziyaret öncesinde rezervasyon yaptırmanız, grup ziyaretleri açısından önemlidir. Müzenin ziyaret saatleri ise şu şekildedir:

Çarşamba-Perşembe-Cuma: 09.00-17.00
Cumartesi-Pazar:10.00-18.00

Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ?

Çayır Sokak No:15, Burgazada adresinde bulunan müze, Burgazada İskelesi’ne yaklaşık 400 metre uzaklıktadır. Feribot ile iskeleye geldikten sonra, kısa bir yürüyüş ile müzeye kolayca ulaşabilirsiniz. Müzenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi Telefon Numarası: 0 216 381 20 60

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum