EnGC3BCzelSuKaydC4B1raklarC4B1 1

Dünyanın En Güzel Su Kaydırakları

Bu yazıda sizin için oldukça eğlenceli bir konu hakkında galeri derledik. Bu galeride dünyanın en güzel su kaydıraklarını tanıtacağız sizlere.

Yaz tatilini, havuzları, aqua parkları ve su kaydıraklarını sevenler için bu galeride oldukça ilgi çekici görseller bulunuyor. Su parklarının vazgeçilmezi olan kaydırakları, Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da oldukça yaygın. Bir çoğu tekdüze olan bu kaydıraklar arasında öyle güzel ve farklı kaydıraklar var ki, gördüğünüz zaman gitmek için can atacaksınız.

Su Kaydırakları

Dünyanın en yüksek, en uzun ve en ilginç su kaydıraklarını bu yazıda derledim evlatlarım. Dünyanın farklı yerlerindeki bu kaydıraklar hakkında müsait bir zamanımda tek tek detaylı yazılar da yazacağız.

1-) Boeing 747 Su Kaydırağı

Amerika’nın Oregon Eyaleti’nde bulunan Evergreen Wings & Waves Waterpark isimli parkta bulunan bir su kaydırağı, oldukça ilgi çekici. Boeing 747 model bir uçak, düzenlenerek su kaydırağının bir parçası haline getirilmiş. Su kaydırağından kayarken, Boeing uçağının içinden de geçiyorsunuz. 10 adet su kaydırağı bulunan bu parkta, öğrencilere suyun gücünü öğretebilmek adına uygulamalı dersler de veriliyor.

Boeing 747 Su Kaydırağı

2-) Bullet Bowl Su Kaydırağı

Bullet Bowl su kaydırağı, ülkemizde de benzerleri bulunan bir tür aslında. Çanak şeklinde dizayn edilen bu su kaydırağına iki kişi, bir bot ile beraber biniyor. Bota bindikten sonra çanak şeklindeki kaydırakta daireler çiziyorsunuz ve tazyikli suyun kuvveti ile alt kısımdaki çıkış borusundan havuza düşüyorsunuz.

Bullet Bowl Su Kaydırağı

3-) Scorpions Tail Su Kaydırağı

Amerika’da bulunan Scprpions Tail isimli su kaydırağı, ülkenin ilk dikey su kaydırağı olma unvanına sahip. Wisconsin Dells Eyaleti’nde bulunan Scorpions Tail su kaydırağı, 100 metre uzunluğa sahip. Adrenalin dolu bu kaydıraktan kayarken, saniyede 15 metre yol alıyorsunuz.

Scorpions Tail Su Kaydırağı

4-) Master Blaster Su Kaydırağı

Listede yine Amerika’dan bir su kaydırağı var. Texas Eyaleti’nde bulunan Master Blaster su kaydırağı, 300 metre uzunluğa sahip. Kaydırağın özelliği, dünyanın ilk yokuş yukarı su kaydırağı olması.

Master Blaster Su Kaydırağı

5-) Güven Atlayışı Su Kaydırağı

En güzel su kaydırakları listesinde yer alan en ilginç kaydıraklardan birisi, güven atlayışı. Bahamalar’daki Atlantis Paradise Adası’nda bulunan bu su kaydırağı, 27 metre yüksekliğe sahip. Şeffaf bir tünel aracılığı ile köpek balıklarıyla dolu akvaryumdan geçtiğiniz tünelin uzunluğu ise 61 metre.

Güven Atlayışı Su Kaydırağı

6-) King Cobra Su Kaydırağı

Kral Kobra şeklindeki kaydıraktan kaymanıza imkan veren King Cobra, listedeki ilgi çekici su kaydıraklarından bir tanesi. New Jersey’de yer alan Six Flags Eğlence Parkı’ndaki bu kaydırak, 5 katlı ve oldukça büyük. Kırmızı, siyah ve beyaz renklerle tasarlanan su kaydırağının yüksekliği 15 metre, uzunluğu ise 76 metre. Kaydırak eğlencesinin son kısmında yılanın ağzında buluyorsunuz kendinizi.

King Cobra Su Kaydırağı

7-) Jumeirah Sceirah Su Kaydırağı

Su kaydırakları listemizdeki Jumeirah Sceirah kaydırağı, Dubai’den. Bölgede yer alan en yüksek kaydırak olma özelliğine sahip olan Jumeirah Sceirah, 32 metre yüksekliğinde ve 120 metre uzunluğunda. Su kaydırağı, 70 derecelik açıyla inşa edilmiş olmasıyla da dikkat çekiyor.

Jumeirah Sceirah Su Kaydırağı

😎 The Wildebeest Su Kaydırağı

Ontraio Kanada’da bulunan The Wildebeest Su Kaydırağı, ormanlık alanın içerisine vahşi hayata uygun olarak tasarlanmış. İlginç tasarımı ile dikkat çeken kaydırak, inişli çıkışlı bir rota izliyor. Dünyanın en uzun ikinci su kaydırağı olan The Wildebeest’te yapacağınız bir kayış, yaklaşık 2,5 dakika sürüyor.

The Wildebeest Su Kaydırağı

9-) Summit Plummet Su Kaydırağı

Disney’in Florida’daki Blizzard Plajı’nda yer alan Summit Plummet su kaydırağı, büyüklüğü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dünyanın en büyük üçüncü su kaydırağı olan yapı, 37 metre yüksekliğe sahip. Kaydırağa binebilmek için en az 122 santimetre boyunda olmak gerekiyor. 90 metre uzunluğundaki bu su kaydırağında, saatte 100 kilometre hıza erişebiliyorsunuz.

Summit Plummet Su Kaydırağı

10-) The Insano Su Kaydırağı

14 katlı bir bina yüksekliğindeki The Insano su kaydırağı, dünyanın en uzun kaydırağı unvanına sahip. Brezilya’daki bu devasa kaydıraktan kaymak, sadece 5 saniye sürüyor. Guiness Rekorlar Kitabı’na giren su kaydırağı, 41 metre yükseklikten çok hızlı bir şekilde kaymanızı sağlıyor.

The Insano Su Kaydırağı

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir