Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı

İstanbul gibi büyük bir şehir söz konusu olunca haliyle Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı gibi bir sürü de merkezi ve meydanı bulunuyor. Ihlamurdere Caddesi üzerinde bulunan Çelebi Oğlu Sokak, kıvrımlı ve taşlı yollarının dışında ünlü olmasının nedeni Kahvaltıcılar Sokağı olarak bilinmesidir. Buraya açılan çeşitli tarzdaki kafelerde yemek hizmetinin yanında özellikle kahvaltı kültürümüze yönelik hizmet veren kafelerin 30’u bulan sayısı, bu sokağın halk arasında artık Kahvaltıcılar Sokağı olarak anılmasını sağlamıştır.

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı

Bir pazar sabahı yolum Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’na düştü ve bu sokaktaki kalabalığı gördüğümde şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. İnsanlar kahvaltı yapmak için adeta dükkânların önünde sıra olmuş beklemekteydiler. Eğer bir gün sizin de yolunuz İstanbul’a düşerse, gitmeniz gereken bir sokak olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı
Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı

Kahvaltıcılar Sokağı Menüleri ve Fiyatları

Birçok yerin kahvaltı menüsünü incelediğimde genelde aynı olduğunu, fiyatlarının da küçük değişikler gösterdiğini gördüm. Genelde kahvaltı tabaklarının fiyatları 12-15TL arasında değişmekte. Kahvaltı tabağında peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, reçel, tereyağı, kaymak, bal, kaynamış yumurta, domates, salata yer almakta olup yerine göre küçük bir iki değişiklik göstermektedir. Örneğin bazı yerler de kahvaltı tabağında acuka varken diğer yerlerde fındık ezmesi veya çikolatalı fındık kreması yer almaktadır. Ayrıca istediğinize göre omlet çeşitleri (karışık, peynirli, sucuklu, pastırmalı vs.), menemen çeşitleri (kaşarlı, peynirli, pastırmalı kavurmalı karışık ), tost, pışı, çiğ börek, gözleme vs. ile de sofranızı daha da zenginleştirebilirsiniz. Bunların dışında kafeler serpme kahvaltı hizmeti de vermektedir.  Tercihinize ve iştahınıza uygun olarak dilediğinizi seçebileceğiniz tam bir şölen havasında zaman geçirebileceğiniz bir sokak kendinizde fark edeceksiniz.

Birbirinden güzel kafelerin bulunduğu sokakta dilediğiniz bir yere oturup kahvaltınızın tadını çıkarabilirsiniz. Sokağın ilk girişindeki yerler çok kalabalık olduğundan insan uğultusundan uzak olmak isterseniz sokak boyunca devam edip kıvrımları takip ederseniz tarzınıza ve isteğinize göre bir yer bulabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun 🙂

İstanbul Kahvaltıcılar Sokağı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ?

İstanbul’un Beşiktaş semtinde bulunan Kahvaltıcılar Sokağı’na birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Anadolu yakasından gelecek olanlar; vapurla Beşiktaş İskelesi’ne vardıktan sonra meydana doğru yürürken Beşiktaş Deniz Müzesi‘nin olduğu yerden karşıya geçmelidir. Karşıya geçtikten sonra Kabalcı Kitap Evi’nin bulunduğu sokaktan yaklaşık 5 dakika kadar yürüyerek sol tarafınızda kalan Çelebi Oğlu Sokak’a ulaşabilirsiniz.

Dolmuş veya otobüsleri kullanarak Beşiktaş Meydan’ına gelirseniz, Kartal Heykeli’nin bulunduğu yerden dört yol ağzına kadar gelmeli ve dümdüz devam ederek Kahvaltıcılar Sokağı’na ulaşabilirsiniz. Sokağın tam konumunu Google Maps üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum