İzmir Bozdağ Kayak Merkezi

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ Köyü sınırları içerisinde yer alan İzmir Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir gezilecek yerler listesinde yer alan güzelliklerden bir tanesidir. Özellikle kış ayında İzmir’de gezilecek yerler listesi arayan veya İzmir’de kayak yapılacak kayak merkezlerini arayanların ilk adresi, Bozdağ olmaktadır. Ben de hazır kış gelmişken kış sporlarını seven çocuklarım için bu kayak merkezi hakkında bilgi vereyim dedim. Keyifli okumalar.

Bozdağ Kayak Merkezi Açık mı?

1994 hizmet vermeye başlayan Bozdağ Kayak Tesisleri, 2013 yılına kadar İzmir İl Özel İdaresi veya kiracı şirketler tarafından işletilmiştir. Fakat 2013 yılında Bozdağ’da yaşanan çığ düşmesiyle beraber tesisler 2014 ve 2015 kış sezonlarında kullanılmamıştır.

2 kış sezonu boyunca pistleri ve telesiyej sistemi zarar gördüğü için kapalı kalan İzmir Bozdağ Kayak Merkezi, özel şirketlere kiralanması için 2015 yaz döneminde ihaleye çıkmıştır. 2016 kış sezonunda açık olacak ve hizmet verecek olan tesis, özel şirket tarafından 29 yıllığına kiralanmıştır.

Bozdağ Kayak Merkezi İzmir
Bozdağ Kayak Merkezi İzmir

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi Hakkında Bilgiler

İzmir ve çevre illerde oturanlar için kış sezonunda kayak yapmak için en uygun yerlerden biri olan Bozdağ, 1.700 metre ile 2157 metre yükseklik arasına kurulmuştur. Kuzey yamacında alp disiplini kayak uygulamalarına elverişli alanlar bulunan Bozdağ’da, kayak sezonu aralık ayı gibi başlamakta ve mart ayına kadar sürmektedir. Bölgedeki kar kalınlığı, 80 santimetre ile 120 santimetre arasındadır.

Hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde gezilebilecek bir yer olan Bozdağ, sahip olduğu doğal güzellikleri, piknik ve mesire yerleriyle de ön plana çıkmaktadır. Kış sezonunda özellikle hafta sonların yoğun ilgi gören kayak merkezi, hafta sonu için ortalama 15 bin ziyaretçi ağırlamaktadır.

Bozdağ Kayak Merkezi Teknik Bilgiler ve Pist Bilgileri

Bozdağ Kayak Merkezi’ne gelen ziyaretçilerin rahatça ulaşım sağlayabilmesi için telesiyej ve teleski mevcuttur. 650 metre çıkış ve 1200 metre iniş dışında 450 çıkış ve 900 metre iniş olmak üzere merkezde 2 adet teleski bulunmaktadır. Saatte 1.000 kişi taşıma kapasitesine sahip olan bir adet telesiyejin toplam uzunluğu ise 1549 metredir.

Başta da belirttiğim gibi Bozdağ bölgesinin özellikle kuzey tarafındaki yamaçları, Alp disiplini kayak yapmak için uygun yerler bulundurmaktadır. 3 adet mekanik tesisin yer aldığı bölgede, iki tepe arasındaki kot farkı 300 metre civarındadır.

Bozdağ’da hem usta hem de amatör kayakçılar için uygun pistler vardır. Kayak yapmayı uygun pistin uzunluğu, yaklaşık olarak 3.000 metredir.

İzmir Bozdağ
İzmir Bozdağ

Bozdağ Kayak Merkezi Otelleri ve Konaklama

İzmir kayak merkezine gidip kalmak isteyenler için 2 farklı otel konaklama seçeneği bulunmaktadır. Bölgede en azından bir hafta sonu geçirmek isteyenler, bu iki oteli tercih edebilirler.

Bozdağ Kayak Merkezi Oteli

Balçova Termal işletmesi tarafından işletilen Bozdağ Kayak Merkezi Oteli, 16 tane standart ve 4 tane suit oda olmak üzere toplam 20 oda kapasitesine sahiptir. Otel, kayak malzemesi satın almak veya kiralamak isteyenlere de hizmet vermektedir.

Bozdağ Kayak Merkezi Oteli Telefon Numarası: 0533 664 11 51 / 0232 259 14 00

Bozdağ Prenses Oteli

1929 yılında bölgeyi ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk’ün dinlenmesi için inşa edilen tesis, zaman içerisinde çeşitli ilaveler ile birlikte günümüzde Prenses Oteli adıyla hizmet vermektedir. Tescilli bölümde 14 oda, ilave bölümlerde ise 37 odaya sahip olan otelin toplam oda sayısı, 51’dir.

Prenses Oteli Telefon Numarası: 0507 240 32 10 – 0232 558 11 15

İzmir Bozdağ Konaklama
İzmir Bozdağ Konaklama

Bozdağ Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? Nerede?

Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ Köyü’nde bulunmaktadır. Kayak merkezinin İzmir şehir merkezine uzaklığı, yaklaşık 110 kilometredir.

İzmir şehir merkezinden Bozdağ’a nasıl gidilir diye soracak olursanız, sizlere iki seçenek tavsiye edebilirim:

Öncelikle İzmir’den yola çıkarak Kemalpaşa – Turgutlu ve Sart yolunu takip ederek Bozdağ’a ulaşabilirsiniz.

Bozdağ’a gitmek için diğer bir alternatif ise İzmir – Torbalı – Ödemiş ve Birgi istikametidir.

İzmir Bozdağ Harita Koordinatları: 38.339432, 28.075937

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir