Yalova Sudüşen Şelalesi Hakkında Bilgi

Yalova’da gezilecek yerlerden biri, Bursa il sınırına oldukça yakın bir konumda bulunan Yalova Sudüşen Şelalesi’dir. Şelale, Yalova’nın en turistik ilçelerinden biri olan Termal bölgesindedir. Bu bölge hakkında daha önce Yalova Termal Hakkında Bilgi başlıklı bir yazı yayınlamıştık.

Samanlı Dağları’ndan gelen kaynak suyundan dökülen Sudüşen Şelalesi, Yalova’daki Erikli ve Çaldere Şelaleleri ile beraber bölgenin ziyaretçi çeken 3 şelalesinden biridir.

Özellikle İstanbul veya Bursa gibi yakın illerde yaşayanlar için hafta sonu gidilecek yakın yerler listesine alınmaya değer bir yerdir Sudüşen. Sabah erken saatlerde yola çıkıp, akşam da çok geç olmadan geri dönebileceğiniz bir mesafede bulunan şelalenin bulunduğu yerde, piknik alanları vardır. Dere kenarındaki bu piknik alanlarında güzel vakit geçirebilir ve pikniğinizi yapabilirsiniz. Bölgeye olan ilginin artmasıyla beraber çay içebileceğiniz mekanlar da kurulmuş durumda. Bu güzel doğa harikası eşliğinde çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olan Sudüşen Şelalesi’nin bulunduğu yerde yapılacak en iyi aktivitelerden biri, doğayla baş başa bir yürüyüş olacaktır. Trekking sevenler için iyi bir tercih olan Sudüşen’de soğuk suya dayanabiliyorsanız, şelale göletine girebilirsiniz. Doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız, bölgede pek çok güzel kare yakalayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Yalova Sudüşen Şelalesi
Yalova Sudüşen Şelalesi

Yalova Sudüşen Şelalesi’ne Nasıl Gidilir? Nerede? Ulaşım

Sudüşen Şelalesi, Yalova’nın Termal ilçesine bağlı Üvezpınar Köyü ve Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Haydariye Köyü yakınlarında bulunmaktadır.

Yalova – Sudüşen Şelalesi Arasındaki Mesafe: 20 Kilometre (Termal: 5 Kilometre)
Bursa – Sudüşen Şelalesi Arasındaki Mesafe: 60 Kilometre (Gemlik: 25 Kilometre)
İstanbul – Sudüşen Şelalesi Arasındaki Mesafe: 100 Kilometre

İstanbul’dan Sudüşen’e gidecek olanlar; Yalova-Pendik, Yalova-Kartal/Bostancı ve Yalova-Yenikapı İDO feribot seferlerini kullanabilirler. Arabayla gidecekseniz, Topçular-Eskihisar arabalı vapuru kullanabilirsiniz. Yalova’dan Termal yönüne giden tabelaları takip ederek, Termal’i geçtikten sonra Sudüşen’e ulaşabilirsiniz. Bölgenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir