Darıca Hayvanat Bahçesi Hakkında Bilgi

Hizmete 1993 yılında giren ve halen halka açık olarak hizmet veren Darıca Hayvanat Bahçesi hem botanik park ve hem de kuş cennetidir. Kuruluşunu İş adamı Faruk Yalçın’ın çabaları ile kurulan ve halka sunulan hayvanat bahçesidir. Zarar etse de parkın kendi giderlerini karşıladığından buraya Faruk Yalçın Darıca Hayvanat Bahçesi adı verilmiştir.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı içerisinde 350 farklı kuş türü, 500 farklı bitki türü ve 100 farklı hayvan türü bulunuyor. Marmara Bölgesi’nin en önemli hayvanat bahçelerinden biri olan bu bölgeye, okullar tarafından sık sık geziler düzenleniyor.

Sergilenen hayvanların yanında alan içerisinde müzeler, hediyelik eşya dükkanı, kafeler, çocuk parkı ve japon bahçesi gibi alanlar da bulunuyor. Belgesel ekranlarında görmeye alıştığınız hayvanları yakından incelerken, bir yandan da kafeslerin önünde bulunan panolardan detaylı bilgi alabiliyorsunuz.

Darıca Hayvanat Bahçesi
Darıca Hayvanat Bahçesi

Darıca Hayvanat Bahçesi Ziyaret Saatleri

Her gün ziyarete açık olan hayvanat bahçesi, yoğun hava şartları ve özel günlerde ön bilgi alınarak gidilmesinde fayda var. Yılın her günü ziyarete açık olan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nin ziyaret saatleri ise, 08.30 – 18.30 arası.

Darıca Faruk Yalçın Zoo
Darıca Faruk Yalçın Zoo

Darıca Hayvanat Bahçesi Giriş Ücretleri

Yaş gruplarına göre bilet fiyatları sunulmaktadır. 0-4 yaş grubu için ücret alınmamaktadır. Çocuklardan (3-17 yaş) 99.90 TL ve 18 yaş ve üzeri kişilerden 139.90 TL ücret alınmaktadır. Güncel giriş ücretleri için farukyalcinzoo.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Darıca Hayvanat Bahçesi Nerede ?

Kocaeli Darıca ilçesinde bulunan ve İstanbul’a yakın olması nedeni ile çok ziyaretçi ağırlayan hayvanat bahçesine ulaşım oldukça  kolaydır.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi

Darıca Hayvanat Bahçesi’ne Nasıl Gidilir ?

-Şahsi Araç İle: TEM otoyolunu kullanacaksanız Şekerpınar gişe çıkışından çıkarak Bayramoğlu tabelalarını takip etmelisiniz. Girmiş olduğunuz yolda en son sapağa geldiğinizde  bir yön Bayramoğlu’nu gösterirken diğer yön ise hayvanat bahçesini gösterecek. Bu yönde ilerleyiniz, 100 metre ilerlediğinizde Hayvanat bahçesinin  giriş kapısını göreceksiniz. Eğer E-5 istikametini kullanıyorsanız, Çayırova’yı geçtikten sonra Darıca sapağına geldikten sonra sağ yönünde dönün ve aynı şekilde  Bayramoğlu tabelalarını takip edin. Doğruca hayvanat bahçesine ulaşacaksınız.

-İstanbul’dan Minibüs ile: Üsküdar’dan kalkan Harem-Gebze hatlarına binin ve Çayırova McDonalds’a geldiğinizde bu durakta inin. Burada Darıca’ya giden 501 numaralı minibüslere binip doğruca hayvanat bahçesine gidebilirsiniz.

-Otobüsle: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan başvuru ve talepler doğrultusunda Taksim ve Kadıköy’den kalkan otobüsler ile buraya gelebilirsiniz.  Sabah saat 10:30’da Taksim’den ve saat 11:00’de ise  Kadıköy Kumluk’tan kalkan otobüsler, akşam üstü aynı şekilde 15:00 ve 16:30’da İstanbul’a geri dönüyor. Taksim’den binenler 3 bilet, Kadıköy’den binenlerden 2 bilet ile hayvanat bahçesine ulaşacaklardır.

Darıca Hayvanat Bahçesi Telefon Numarası: 0262 653 66 66
Darıca Hayvanat Bahçesi Adresi: Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Tuzla Caddesi No:297 Darıca/KOCAELİ

Bölgedeki bir başka turistik noktayla ilgili bilgi almak için Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum