Edirne Kent Ormanı Hakkında Bilgi

Edirne’ye geldiniz ve gezilecek bir yer mi arıyorsunuz? Edirne’de gezilecek onlarca turistik yerden biri de Edirne Kent Ormanı’dır. Özellikle doğa turizmini sevenler, Kent Ormanı’na mutlaka uğramalıdır. Edirneliler için son zamanlarda büyük önem kazanmaya başlayan Edirne Kent Ormanı, bölgeye gelen turistler tarafından da ilgi odağı oldu.

Yeşil alana ve tertemiz ormanlara sahip bu yer, şehir merkezine yaklaşık olarak 2 km uzaklıkta yer alıyor. Meriç Nehri kenarında yer alan orman içerisinde birbirinden farklı özelliklere sahip ağaçlar bulunuyor. Kent Ormanı’nı ziyaret eden yeşil alan ve temiz hava ile buluşmanın yanı sıra, hazır mangal keyfi, market hizmeti, kasap reyonu, eğlence alanları ve hazır piknik alanlarından yaralanabiliyor.

Edirne Kent Ormanı
Edirne Kent Ormanı

Kent Ormanı’na giriş ücreti ne kadar diye soranlara da güzel bir haberimiz var. Kent Ormanı’na giriş için ücret talep edilmiyor. Edirne Kent Ormanı’nı ücretsiz olarak gezebiliyorsunuz.

Edirne Kent Ormanı’nda Kahvaltı

Kıskanılacak ölçüde yeşilliğe ve temiz havaya sahip bu yerde piknik yapabileceğiniz gibi içerisinde yer alan kahvaltı salonlarında, kuş sütü eksik diyebileceğinizi ve kahvaltınızda da her çeşidi bulabileceğinizi söyleyebiliriz.

Edirne Kent Ormanı Hakkında Bilgi
Edirne Kent Ormanı Hakkında Bilgi

Edirne Kent Ormanı Nerede ? Nasıl Gidilir?

Edirne Kent Ormanı’nın tam adresi Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi No:10’dur. Edirne’nin merkezinde yer alan bu ormana ulaşım oldukça kolaydır. Buraya gitmek için mutlaka Edirne-Karaağaç yolunu kullanmanız gerekmektedir.

Edirne’de ulaşımı sağlamak amacıyla otobüsler yer almamaktadır, midibüs kooperatifleri tarafından işletilen minibüsler bulunmaktadır fakat sadece otogara ulaşım sağlamak amacıyla ÖHO otobüsleri bulunmaktadır ve ücretsizdir.

ETUS Edirne toplu taşıma güzergahlarından ETUS 3/C ve ETUS 6/A hatları Karaağaçtan geçmektedir.

ETUS 3/C (Karaağaç-Otogar) hattının geçtiği istikamet sırasıyla şöyledir;

Karaağaç / Söğütlük / İki Köprü Arası / Bostan Pazarı / Tarlakapı / Carefour / Selimiye Devlet H. / Üniversitesi (Ayşe Kadın Yerleşkesi) / Huzurevi / Jandarma / Acar Park / Plevne İ.Ö.O / Araz Cafe / Yeni Toki / Yeni Devlet Hastanesi / Fatih Camii / Trafo / Hacıkuşlar / Güzel Sanatlar Lisesi / Balkan Yerleşkesi / Ahmet Karadeniz Yerleşkesi ve Otogar şeklindedir.

ETUS 6/A (Eski Toki-Karaağaç) hattının geçtiği istikamet ise sırasıyla şöyledir;

Eski Toki / Toki Camii / Belkoop / Şükrüpaşa Kışlası / Son Bakkal / Kıyık Karakol / Kıyık Merkez / Sağlık Müd. / Halk Eğitim Merkezi / Çınaraltı / Bankalar / Balık Pazarı / Pazartesi Pazarı / İki Köprü Arası / Emirgan / Söğütlük / Orman İşletme / Kafeler /  Buzhane / Karaağaç / Çınaraltı Camii ve Fen Lisesi şeklindedir.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Edirne Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir