Eskişehir Doktorlar Caddesi Hakkında Bilgi

Eskişehir Doktorlar Caddesi olarak bilinen şehrin en popüler caddeleri arasında bulunan bu caddenin asıl ismi İsmet İnönü Caddesi’dir. 1 km boyunca devam eden, asıl olarak çok da uzun olmayan bir cadde olan bu caddenin en güzel yanı ise trafiğe kapalı olmasıdır.

Her şehirde olduğu gibi Eskişehir’de de onunla özleşen, popüler olan bir cadde mutlaka olmalı dendiğinde akla ilk Doktorlar Caddesi gelmektedir. Doktorlar caddesi ismini genel olarak caddede bulunan binalardaki özel doktor muayenelerinden alan ve halk arasında bu şekilde anılan caddeden tramvay geçmekte ve cadde mağazaları ile bir nevi gezi, alışveriş alanı olarak kullanılmaktadır. Ünlü markaların mağazalarının bulunmasının yanı sıra, yerli markalarında yer aldığı caddede restoran, pastane gibi vakit geçirilebilecek, yemek yenebilecek alanlarda bulunmaktadır.

Eskişehir Doktorlar Caddesi
Eskişehir Doktorlar Caddesi

Caddenin bir ucu köprübaşı olarak bilinen ve subay orduevine doğru ilerlerken diğer ucu şehrin en gözde eğlence mekanları olan 222 park, buda gibi eğlence merkezlerine çıkmaktadır. Caddenin bitiş noktasında şehrin en büyük alışveriş merkezi olan espark yer alırken, bir diğer alışveriş merkezi  olan ve ismini ünlü bisküvi markası ETİ’nin sahibi olan Kanatlı ailesinden alan Kanatlı alışveriş merkezi bulunmaktadır. Sadece kendi ismiyle değil, aynı zamanda paralelinde olan ve en az onun kadar ünlü olan Kızılcıklı caddesi ile de kesişen bu ünlü caddeler diyarı Eskişehir’in olmazsa olmaz gezi ve alışveriş mekanlarını içinde barındırır. Şehrin güzelliğini göz önüne koyan cadde, belediye tarafından mükemmel bir ışıklandırma ve anı zamanda yapılan heykeller ile eşsiz bir güzelliğe büründürülmüştür.

Eskişehir Doktorlar Caddesi
Eskişehir Doktorlar Caddesi

Eskişehir Doktorlar Caddesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Eskişehir şehir merkezinin neredeyse tam ortasında yer alan Doktorlar Caddesine en kolay ulaşım tramvay ile gerçekleşmektedir. SGK ve aynı zamanda Otogardan gelen tramvay hatlarının durağı olan Doktorlar caddesi durağı caddenin en iyi mevkiine konumlandırılmıştır. Şahsi aracı ile gelmek isteyeneler için ise trafiğe kapalı olması nedeni ile bir arka caddesi olan Cengiz Topel caddesi üzerinden ulaşmaları ve caddeyi  gezebilmek için sokak aralarında bulunan otoparklara araçlarını park etmeleri gerekmektedir. Caddenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki diğer turistik noktalarla ilgili bilgi almak için Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir