Eskişehir Haller Gençlik Merkezi Hakkında Bilgi

Eskişehir Haller Gençlik Merkezi, adından da anlaşılacağı gibi daha öncesinde hal olarak kullanılan ve şehrin yaş meyve ve sebze ihtiyacının yönlendirildiği merkez görevi gören bina Eskişehir’in yenilikçi belediye başkanı olan Yılmaz Büyükerşen tarafından 2000 yılında restore edilerek bir eğlence ve alışveriş merkezi haline getirilmiştir. Asıl olarak hal olarak kullanılmasına 2000 yılından önce son verilen bina atıl durumda şehrin tam merkezinde uzun yıllar beklemiştir.

Eskişehir Haller Gençlik Merkezi

Binanın dış ve iç dizaynı için İngiltere de bulunan Covent Garden ve Almanya’nın Hamburg şehrinde yer alan çiçek hali binalarından esinlenerek mimarisi tasarlanmıştır. İçerisinde alışveriş yapılacak küçük dükkanların yer aldığı Haller Gençlik merkezinin tam ortasında oturma alanı olarak yaratılmış bölümde tüm yol boyunca masalar bulunmaktadır. binanın hem ön hem de arka girişi olması işlek bir hal almasını sağlarken aynı zamanda bir cadde edası yaratmaktadır. İki katlı olan binada alt katta ayrıca kahve evleri, restoranlar ve barlar bulunmaktadır. üst katta ise belediyenin nikah salonu yer almaktadır.

Eskişehir Haller Gençlik Merkezi
Eskişehir Haller Gençlik Merkezi

Eskişehir Haller Gençlik Merkezi Nerede, Nasıl Gidilir?

Eskişehir Tren garının oldukça yakınında yer alan Haller gençlik merkezi Eski Bağlar olarak adlandırılan mahallede yer almaktadır. Espark alışveriş merkezi ile arasının oldukça az olduğu eğlence merkezine yürümek mümkündür. Araç ile ulaşılmak isteniyor ise Üniversite caddesinin tren rayları ile kesiştiği noktaya ulaşılması gerekmektedir. Tranvay ile ulaşım için ise Bağlar durağında inmek yeterli olacaktır. Buradan 200 metre kadar şehir merkezine doğru yürüyerek Haller gençlik merkezine ulaşmak mümkündür. Yapının tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki diğer turistik noktalar için Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir