Eskişehir Havacılık Müzesi Hakkında Bilgi

Havacılık alanında büyük bir ivme kaydeden şehirler arasında yer alan Eskişehir’de Eskişehir Havacılık Müzesi ve 1. Hava İkmal ve Bakım Komutanlığının yanı sıra Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek okulunu da içinde barındırmaktadır.  Bu denli hava araçları ile arası iyi olan şehirde bir hava müzesi olmazsa olmaz denilmiş ve 1998 yılında havacılık müzesi kurulmuştur. 2011 yılında Anadolu Üniversitesine devredilen müzenin idamesi bir protokol ile gerçekleştirilmiştir.

İçerisinde savaş uçakları, sivil uçaklar, polis helikopterleri ve daha birçok uçak modelinin yer aldığı müzede ayrıca pilot kıyafetleri, uçak motorları, maketten tasarlanmış uçaklar yer almaktadır. Müzenin bulunduğu alanın 4 km kadar geniş olması birden fazla uçağın aynı anda sergilenebilmesi için tasarlanmıştır.

Müzenin tam ortasında yer alan kargo uçağının gövde kısmı restorana çevrilmiş ve uzun dönem bu şekilde hizmet vermiştir. Ancak şuan restoran yerine ofis olarak kullanımına devam edilmektedir.

Eskişehir Havacılık Müzesi
Eskişehir Havacılık Müzesi

Eskişehir Havacılık Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Eskişehir – Ankara ve Eskişehir – İstanbul yollarının kesiştiği nokta olan Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü’nün tam karşısında yer alan havacılık müzesine ulaşım için tramvay kullanılmaktadır. Odunpazarı’ndan SGK yönüne giden tramvaylarda hava müzesi durağında inilerek 100 metre yürüyüşün ardından müzeye varabilirsiniz. Havacılık Parkı’nın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik yerleri Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir